DOLAR 32,5507
EURO 34,9218
ALTIN 2443,414
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İTO, üniversite öğrencilerine desteğini artırdı

    İTO, üniversite  öğrencilerine desteğini artırdı
    06.08.2018
    A+
    A-

    – İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ilk 5 tercihte yazıp kazanan öğrencilerin öğrenim ücretlerinin yüzde 20’sini İTO karşılayacak.

    – İTO üyelerinin çocuklarına Ticaret Üniversitesi’nde yüzde 15 destek sürerken, TOBB’a bağlı diğer oda ve borsaların üyelerinin çocuklarına da yüzde 10 indirim imkanı getirildi.

    400 bini aşkın firmanın üye olduğu İstanbul Ticaret Odası (İTO), yeni eğitim döneminde İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni seçecek öğrencilere sunduğu desteği artırdı.

    İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Oda’nın 17 yıl önce bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ilk 5 tercihinde yazan ve kazanan tüm öğrencilere yüzde 20 destek olacaklarını açıkladı.

    Avdagiç, “İTO üyelerimizin çocukları, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih ettiklerinde geleneksel hale geldiği üzere yüzde 15 indirim alıyorlar. Bu devam ederken, iki yeni karar daha aldık. TOBB çatısı altındaki diğer Oda ve Borsaların üye çocuklarına da yüzde 10 destek vereceğiz. Ayrıca Oda üyeliğine bağlı olmadan, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercihlerinde ilk 5’e yazan tüm öğrencilerin öğrenim ücretlerinin yüzde 20’sini de İTO olarak biz karşılayacağız” bilgisini verdi.

    ‘GİRİŞİMCİ ADAYLARI YETİŞTİRİYORUZ’

    Şekib Avdagiç, şöyle devam etti:

    “İstanbul Ticaret Üniversitesi, iş dünyası ile eğitim dünyasının birlikteliğini, işbirliği içinde çalışmalarını ve bu çalışmalardan verimli sonuçlar alınabileceğini gösteren örnek bir projedir. Gençlerimiz burada nitelikli bir eğitim almakta, geleceğe hem bilgi hem de pratik olarak iyi hazırlanmaktadırlar. Bu yüzden biz bir iddia ortaya koyuyoruz ve mezunlarımızın Türkiye’nin ‘en iyi çıkış yapacak’ küresel şirketlerini kurmalarını hedefliyoruz. İTO’nun tüm imkanlarını bu amaçla seferber ettik. İş dünyasına açılan kapı olan üniversitemizde girişimci adayları yetiştiriyoruz. Üniversite tercihlerini yapacak gençler çok bilinçli ve ne istediklerini biliyorlar. Açıkladığımız yeni destek paketiyle İTO’nun öğrencilerimizin yanında olduğunu yeni bir destekle daha göstermek istedik. Umuyoruz neticeleri de güzel olur.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.