DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İTO’dan yeni kabineye ziyaret

    İTO’dan yeni kabineye ziyaret
    17.07.2018
    A+
    A-

    – İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi.

    İTO Başkanı Avdagiç:

    – “İş dünyamızın beklenti ve çözüm önerilerini, yakın işbirliği içinde bakanlıklarla paylaşacağız.”

    – “İş dünyası olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ekonominin tüm aktörlerinin bir orkestra ahengiyle hareket etmesiyle, özel sektör öncülüğünde kalkınmaya yeni bir soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız.”

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç başkanlığındaki İTO Yönetim Kurulu Heyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile oluşturulan yeni kabine üyelerine ziyaret gerçekleştirdi.

    Heyet, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştü.

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yapılan toplantıda, gümrük ve dış ticaret işlemleri ile bilhassa reel sektörün teknolojiye ve katma değere dayalı büyümesi için yapılması gerekenler ele alındı. Görüşmede, sanayide ara malı ithalatı yapılan ürünlerin Türkiye’de üretilmesi için alınacak tedbirler de gündeme geldi.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile İTO’nun projeleri ile teknolojiye ve katma değere dayalı yeni kalkınma modeli üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirilen toplantıda ise Oda’nın mesleki eğitim çalışmaları ve eğitim camiasına katkıları hakkında bilgi verildi. Üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesi için yapılması gerekenler de ele alındı.

    BAKANLIKLARLA YAKIN İŞBİRLİĞİ

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, görüşmelere ilişkin, “İş dünyamızın beklenti ve çözüm önerilerini, yakın işbirliği içinde ilgili bakanlıklarla paylaşacağız. İstanbul Ticaret Odası olarak bakanlıkların yenilikçi projelerinin hayata geçirilmesi için her türlü desteği verip sorumluluk alacağız. Yüksek katma değere dayalı yeni bir kalkınma modeli için özel sektör ve karar vericiler ele ele vereceğiz. Türkiye’yi hep birlikte büyüteceğiz” dedi.

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin başarılı çalışmalar yapacağına inandıklarını belirten Avdagiç, “Türkiye’yi bir adım ileri götürecek, teknolojide atağa geçirecek çalışmalar en güçlü önceliğimizdir. İş dünyası olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ekonominin tüm aktörlerinin bir orkestra ahengiyle hareket etmesiyle, özel sektör öncülüğünde kalkınmaya yeni bir soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.