DOLAR 32,5685
EURO 34,9904
ALTIN 2460,476
BIST 9900,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, Cansen Ercan’ı atölyesinde ziyaret etti

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, Cansen Ercan’ı atölyesinde ziyaret etti
    02.11.2018
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 173.’sünde, Cansen Ercan’ ı,  Kuzguncuk’taki atölyesine ziyaret etti.

    Kars’ta 1958 yılında doğan sanatçı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi – Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1982 yılında mezun oldu. Çocukluktan itibaren resim yapan sanatçı hemen ertesi yıl, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sınavlarını kazandı ve Neşet Günal-Neşe Erdok atölyesinden 1987 yılında mezun olmayı başardı. Aynı fakültede, 2010 yılında da yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılı Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü’nü aldı.

    Cansen Ercan, resimle ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor:

    “İnsanı resim yapmaya iten nedenler, yani önce ressamın kendisiyle girdiği hesaplaşma ve yüzleşme isteği, sonra bu hesaplaşmadan doğanları biriktirme dürtüsü ve nihayet biriktirdiklerini gözler önüne serme, bir anlamda izlenme isteği; yaratma güdüsünü ayakta tutar. Bana resim yaptıran şey kendimle yüzleşmeyi çabalamak, biriktirdiklerimin notunu almak, gerçeklikle oynamak sonra da bunları yüzeye geçirmek isteği…”

    İlk kişisel sergisini 1989 yılında Urart Sanat Galerisi’nde açan sanatçı, birçok kişisel ve karma sergiye katıldı. Cansen Ercan’ın, Harmony Sanat yayınlarından çıkan bir kitabı da bulunuyor.

     “Sanat Buluşmaları” web sitesinden takip edilebiliyor

    Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Sanat Buluşmaları” ve güncel sanat haberleri derneğin  web sitesinden takip edilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.