DOLAR 32,5518
EURO 34,9283
ALTIN 2444,645
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri “Cins” ile graffiti dünyasında buluştu

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri “Cins” ile graffiti dünyasında buluştu
    20.05.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları” 200. ziyarete ulaştı. İkinci kez “dalya” diyen dernek üyeleri, “Cins” takma adını kullanarak,  dünya çapında başarılı eserlere imza atan grafiti sanatçısını Kadıköy’deki atölyesinde ziyaret etti.

     

    Ziyarete, dernek üyeleri Selin Bozkurt, Nadire Tanes, Nermin Aşçıoğlu, Arzu Küfündür, Duygu Hayırlıoğlu, Yasemin Atatüre, Ayşen Laçinel, Tuğba Türkmen, Şeyda Ertem, Zeynep Gül Uzunkaya ve Hakan Kürklü katıldı.

    Ankara’da, 1984 yılında doğan Cins, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Ardından Sabancı Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Sanatçı, katıldığı sergilerde ve ürettiği işlerinde “Cins” takma ismini kullanıyor.

    Çalışmalarında küçük yaşlarda etkilendiği çizgi film karakterlerinden, erken yaşlarda tanıştığı graffiti kültürüne; pop-art’tan sürrealizme kadar uzanan bir yelpazeden beslenen sanatçı, daha çok grafik bir görsel dil üzerinde temellendirdiği çalışmalarında, şehir duvarları da dahil olmak üzere bir çok mecra ve teknik kullanıyor.

    Sanatçı, kendisini, oluşturduğu ve halen kendi içinde evrimleşen “organik” olarak adlandırdığı formlarla ifade ediyor. Bu formlar kimi zaman bir bütünü oluşturan, kimi zaman ise birbirinden bağımsız olarak parçalara ayrılan yapılardan oluşurken, et, kemik çağrışımlı bu formlar ile aslında bizlere ait olmayan ama çok da yabancı olmadığımız hissiyatı sağlamak ve bu altyapı üzerine kurulu, kimi zaman soyut, kimi zaman sürreal hikâyeler, hisler sunmayı hedefliyor.

    Cins’in gerek takma ismiyle gerek kendi ismiyle çalıştığı markalar arasında GAP, Adidas, Converse, Beymen (sergi), Ülker, Turkcell, Filli Boya, Red Bull (sergi), Seranit yer alıyor.

    Birçok kişisel ve karma sergiye katılan Cins, Kadıköy’ de ki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.