DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri sanatçı Sevgi Karay ile buluştu

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri sanatçı Sevgi Karay ile buluştu
    19.02.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 188.’sinde, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle bilinen heykeltıraş Sevgi Karay’ı, Sanayi Mahallesi’ndeki atölyesinde ziyaret etti.

     

    Ziyarete, dernek üyeleri Selin Bozkurt, Nadire Tanes, Nermin Aşçıoğlu, Ece Mizrahi, Ayça Okay, Güneş Öztürk Yılmaz, Duygu Hayırlıoğlu, Yasemin Atatüre, Sinem Gönç, Ahu Akalın, Zeynep Gül Uzunkaya ve Hakan Kürklü katıldı.

     

    Almanya’da 1965 yılında doğan Sevgi Karay, ilk, orta ve lise öğrenimi Adana’da tamamladı, ardından 1986-1991 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi-Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümünde okudu. İlk kişisel sergisini 1993 yılında Artisan Sanat Galerisi’nde açan Sevgi Karay, çok sayıda kişisel ve karma sergiler hazırladı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nde, 1999 ve 2001 yılları arasında Sahne Görüntü ve Tiyatro bölümünde malzeme dersleri verdi.

     

    Eşi Hayri Karay ile beraber Karay Dekorasyon adıyla atölyesini kuran Sevgi Karay, burada hem heykel çalışmalarına hem de kendi tasarladığı dekoratif objelerin ve mimari dekorasyon elemanlarının üretimini yapıyor. Atölye 20’de, Gezici Atölye ile çalışmalarına devam ediyor.

     

    25 yıldır atölye çalışmalarına devam eden aynı zamanda son 2 yıldır Atölye 20’de, yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencileri, yetişkinleri eğitip, sosyal sorumluluk projelerine destek veren Sevgi Karay ve ekibi, geçen yıl kurdukları gezici atölye ile Türkiye’nin değişik illerindeki sanatseverlerle birlikte oluyor. Atölye 20 ayrıca, sanata ilgi duyan çocuklar, üretimde bulunmak isteyen kadınların uğrak noktası olmasıyla biliniyor.

     

    Sevgi Karay, bir yandan da eşi heykeltıraş Hayri Karay ve öğrencileriyle birlikte önümüzdeki yıl Tophane-i Amire’de gerçekleştirilecek yeni serginin hazırlıklarını sürdürüyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.