DOLAR 32,4509
EURO 34,7918
ALTIN 2442,091
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinden ressam Banu Anka’ya ziyaret

    22.07.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 208.’sinde, İran asıllı Türk ressam Banu Anka’yı Teşvikiye’deki atölyesinde ziyaret etti.

    Dernek üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Nermin Aşçıoğlu, Zeliha Kavuncu, Yasemin Atatüre, Ayşen Laçinel ve Zeynep Gül Uzunkaya’nın katıldığı ziyarette, sanatçıyla eserleri ve sanatı üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

    İran’da Başlayan ve Türkiye’de Devam Eden Sanat Yolculuğu

    Banu Anka, 1982 yılında Tahran’da doğdu. Eğitiminin ilk yıllarını Tahran’da tamamlayan sanatçı, ailesinin isteğiyle ilk olarak üniversite eğitimine Matematik Mühendisliği ile başladı. Ancak 3. yılında Tahran Güzel Sanatlar Akademisine gitmeye karar veren sanatçı, 2009 yılında mezun oldu. Toronto ACS Akademi “Resim ve Sanat Tarihi“ sertifika programına katılan Banu Anka, Prof. Dr. Ergin İnan’ın tez danışmanlığında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı.

    Doğu Mitolojisiyle Çağdaş Sanata Bir Bakış

    İran’da yaşadığı yıllar boyunca açtığı kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye katılan Anka, son beş yıldır İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. 10 hat ve kaligrafi’ de yapan sanatçının resimlerinde hem ülkesi İran’a ait kadim kültürden izler görmek hem de bu izlerin çağdaş uygulamalarını gözlemlemek mümkün. Eserlerinde yarattığı dengeli ve güçlü doku, desenleri ve figüratif yorumları desteklerken, renk ve formla ortaya çıkan kompozisyonlar insanın çevresiyle ilişkisine odaklanıyor. İzleyicinin kendini tuvalde ona dikkatlice bakan gözlerle özdeşleştirmesine ve o gözlerden bakmasına ön ayak oluyor.

    Banu Anka’nın “The Glance” isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisi 8 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM Sergi Salonu’nda izleyiciyle buluştu. Banu Anka, sanat çalışmalarına Teşvikiye’deki atölyesinde devam ediyor.

     

    İYİLİK İÇİN SANAT DERNEĞİ banu anka ile ilgili görsel sonucu

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.