DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden , kansere sanatla meydan okuyan Özge Günaydın’a ziyaret  

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden , kansere sanatla meydan okuyan Özge Günaydın’a ziyaret  
    11.10.2018
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”ndan 170.’sini, sanatçı üyelerinden Özge Günaydın’ın 4.Levent’teki atölyesinde gerçekleştirdi.

    İstanbul’da 1975 yılında doğan Özge Günaydın, İSTEK Vakfı’ndan Altın Genç Ödülüyle mezun oldu, Sabancı MYO’ da Moda Tasarım bölümünü bitirdi.

    Genç bir yaşta yakalandığı meme kanseri hastalığı sırasında yoğun şekilde sanata yönelen sanatçı, resim, seramik ve heykel dallarında eserler vermeye başladı, kitaplar kaleme aldı. Sanatın iyileştirici gücüne sığınarak amansız hastalığa meydan okuyan ve yenmeyi başaran Özge Günaydın, mücadelesi sırasında çok sayıda başarılı eser ortaya koydu.

    Meme Sağlığı Bilincinin Gelişmesine Katkı Sağladı

    Özge Günaydın, meme kanserinde erken teşhise farkındalık yaratmak ve sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla 2016 Mayıs ayında “Kansere Göğüs Ger” adında bir heykel sergisi, 2017 yılında ise Art in Hospital projesiyle karma resim sergisini gerçekleştirdi. Her iki sergi ülkemizde meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi ve erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılmasına katkı sağladı. Sanatçının, Art in Hospital sanat projesi halen aktif olarak devam ediyor.

    Özge Günaydın’ın,  Lidya’nın Masalları, Cari Hesap, Cari Hesapsız-Kendime Notlar, Panik Yok Ben Kanserim ve Renkli Fikir Kumbaram adlarında 5 kitabı bulunuyor.

    18 yıllık iletişim sektörü geçmişine sahip Özge Günaydın, Brothers&Sisters ajansının Başkanlığını yürütüyor, Yaratıcı Çocuklar Derneği, İyilik için Sanat Derneği ve Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin (NEYAD) yönetim kurullarında yer alıyor.

    Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Sanat Buluşmaları” ve güncel sanat haberleri derneğin www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.