DOLAR 32,5518
EURO 34,9283
ALTIN 2444,645
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği’nin Atölye|Pasaj Projesi’nin ikinci dönem genç sanatçıları eserlerini, Artweeks@Akaretler’de sergileyecek

    01.09.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj’da çalışmalarını sürdüren ikinci dönem genç sanatçı grubu eserlerini Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla, 3-22 Eylül tarihleri arasında Akaretler Sıraevler’de düzenlenecek Artweeks@Akaretler’de görücüye çıkacak. 

    İyilik İçin Sanat Derneği’nin Atölye|Pasaj Projesi’nin ikinci dönem genç sanatçıları eserlerini, pek çok sanatseveri, sanatçıyı ve koleksiyoneri bir araya getirecek Artweeks@Akaretler’de sergileyecek.

    Resim

    Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonu,  dünyanın en büyük varlık yöneticisi UBS’in desteğiyle düzenlenen Artweeks@Akaretler’de,  Atölye|Pasaj’ın 6 genç sanatçısının 72 eseri dönüşümlü olarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Genç sanatçılar Aysun Telli, Bengü Toksöz, Ezgi Kılıç, İbrahim Özsözgün, Merve Topuz ve Seher Yılmaz  eserleriyle yer alacağı serginin ön gösterimi 2 Eylül Pazartesi günü, 11.00 ile 18.00 saatleri arasında olacak. Akaretler Sıraevler’de, 22 Eylül’e kadar üç hafta sürecek olan tüm sergiler ve söyleşiler sanatseverlere açık ve giriş ücretsiz olacak.

     

    İyilik İçin Sanat Derneği, kuruluş amacı doğrultusunda Atölye|Pasaj Projesi’ni,  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun gençlerin katılımıyla 21 Kasım 2016’da hayata geçirdi.  Atölye çalışmaları, projenin fikir sahiplerinden ve aynı zamanda Koordinatörü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok gözetiminde gerçekleşti. Yaklaşık 1 yıl süren atölye çalışmalarını tamamlayan projenin ilk grup genç sanatçıları, eserlerini geçtiğimiz yıl Mart ayında Esentepe’deki GaleriDeniz’de açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturmuştu.

    Resim

    Selin Bozkurt:”Sanat profesyonelleri, galeri ve sanat danışmanlarını, genç yetenekleri keşfetmeleri için sergimize bekliyoruz”

     İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Atölye|Pasaj Projesi’ni,  başarılı ve gelecek vaad eden, imkanları kısıtlı genç ressam adaylarının, okulda aldıkları eğitimin ardından mezun olduktan sonra İstanbul gibi bir metropolde sanat hayatlarına devam etmeleri amacıyla başlattıklarını hatırlattı. Bu anlamda Türkiye’de benzer bir proje olmadığını kaydeden Selin Bozkurt, “3 yıldır düzenli olarak devam ettiğimiz atölye ziyaretlerinde sanatçılarla yaptığımız sohbetlerde gördük ki, sadece başarılı ve iyi eğitimli olmak sanatçı olmak için yeterli gelmiyor. Sanat üretimine devam edebilmek için maddi imkanın da olması gerekiyor. Projemizde, genç sanatçıların sanat ütetimine devam edebilmeleri için 1 yıl boyunca gerekli tüm maddi imkanları dernek olarak sağlıyoruz. Başarılı, gelecek vadeden, seçilmiş değerli yeteneklerin sadece üretime odaklanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi sonunda çok iyi sonuçların ortaya çıktığını görüyoruz. Ayrıca genç sanatçılarımız atölye ortamında birlikte çalışmaktan besleniyorlar, bu da yıl boyunca ürettikleri eserlerin gelişimine yansıyor.” diye konuştu.

    Artweeks@Akaretler’in önemine dikkat çeken Selin Bozkurt, “Genç sanatçılarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Eserlerini, böylesine önemli bir etkinlikte sergileme fırsatı bulacaklar. Gençlerimize somut projelerle destek vermekten gurur ve mutluk duyuyoruz. Ayrıca genç sanatçılarımız sergiden sonra Venedik Bienali’ne gidecekler. Gezi öncesi, sanat danışmanları tarafından verilecek özel bir eğitim programı ile Bienal hakkında bilgilendirilecekler.” dedi. Selin Bozkurt, sanat profesyonelleri, galeri ve sanat danışmanlarını, genç yetenekleri keşfetmeleri için 23 numaralı binada 2. katta açacakları sergiye beklediklerini bildirdi.

    Selin Bozkurt, Artweeks@Akaretler’in organizatörlerinden Sabiha Kurtulmuş’a projelerine gösterdiği ilgi ve sağladığı destekten dolayı teşekkür etti. Sergi için her konuyu titizlikle, profesyonel bir şekilde yürüttüklerini anlatan Selin Bozkurt, sergi kurulumu için Beetleart’a, tüm kreatif çalışmaları yürüten reklam ajansı Factory’e ve iletişim ajansları Manifesto‘ya teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.