DOLAR 32,5175
EURO 34,8048
ALTIN 2426,555
BIST 9719,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İZODER ‘10. Enerji Forumu ve Fuarı’nda KTMMOB ile iş birliği protokolünü açıkladı

    İZODER ‘10. Enerji Forumu ve Fuarı’nda KTMMOB ile iş birliği protokolünü açıkladı

    ‘10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın açılışını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ısı yalıtımı uygulamalarını iki katına çıkarmak için sektör çatı kuruluşu İZODER’in de dahil olduğu bir çalışma yürüttüklerini, maliyetlerin asgariye indirildiği, süreçlerin kolaylaştırıldığı bir kampanyayı önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Özdil Nami ise İZODER ile Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası arasında, ‘KKTC’de enerji verimliliği sağlamak üzere başlatılan iş birliğini desteklediklerini belirtti.

    Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 11 Nisan 2019’da başlayan ‘10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şunları söyledi: “Kamu binalarının enerji verimliliği konusunda performansını artırmak için çalışma başlattık. Sivil konutlarda ise şu anda ortalama yıllık 150 bin konutun ısı yalıtımı yapılıyor. Hedefimiz, bunu yıllık iki katına çıkarmak. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, keza bu projeye finansman sağlayabilmesi için Türkiye Bankalar Birliğimiz, sektör çatı kuruluşumuz İZODER ve Enerji Verimliliği Derneği, maliyetlerin asgariye indirildiği, süreçlerin kolaylaştırıldığı ve uygulama kalitesinin denetim altına alındığı bir kampanyayı da önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşımıza, uzun vadeli, ödenebilir bir kredi sunacağız. Çok düşük aylık taksitli kredi ile ısı yalıtımı işini de kökünden çözmüş olacağız. Amacımız budur.”

    İZODER – KTMMOB iş birliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz

    KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Özdil Nami ise açılış konuşmasında, 12-13 Mart 2019 tarihlerinde İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen ve Başkan YardımcısıErtuğrul Şen’in, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB)’ni ziyareti sırasında imzalanan, ‘Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı-Türkiye’deki Uygulamalar’ ile ilgili teknik iş birliği protokolünü desteklediklerini açıkladı. KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Özdil Nami, şunları söyledi: Enerji verimliliği konusunda ilgili odalar, akademisyenler ve uzman kişilerle birlikte, yeni bir enerji verimliliği yasasını 2019’da bitirecek şekilde çalışıyoruz. Bu çerçevede İZODER ile Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası arasındaKKTC’de enerji verimliliğini sağlamak üzere başlatılan ilk iş birliğini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu çalışmaya her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

    Deneyimlerimizi KTMMOB ile paylaşarak israfın önüne geçeceğiz

    Yalıtım sektörünü temsil eden çatı kuruluş olarak İZODER’in, Türkiye’de yalıtım bilincini yaygınlaştırmak amacıyla tam 26 yıldır faaliyet gösterdiğini vurgulayan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, ”İmzaladığımız iş birliği protokolü ile bugün dünyanın en çok konuştuğu ‘enerji verimliliği’ konusundaki birikim ve deneyimimizi, KTMMOB ile paylaşacağız. Ülke olarak tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’ının binalarda israfa dönüşmesi, hepimizin cebinden para çıkması demektir. Dolayısıyla ısı yalıtımının hepimizi ilgilendiren bir boyutu var. Alacağımız önlemlerle de bu israfın önüne geçmemiz mümkün. Vatandaşı, sektör aktörlerini ve karar vericileri bu noktada bilinçlendirmeyi hedefliyor, bunun için kamuyla ortak hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. İnanıyoruz ki, enerji verimliliği sağlayan ısı yalıtımı uygulamalarının, KKTC vatandaşına, sektöre ve ekonomiye katkısı büyük olacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.