DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İZSU’dan 12 yeni kuyu daha

    İZSU’dan 12 yeni kuyu daha

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken  Kiraz ve Beydağ ilçelerinde 3.6 milyon liralık yatırımla 12 adet kuyu daha açacak.

    Pek çok ilçede yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün açtığı sondaj kuyuları ile sorun olmaktan çıktı. 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ve alt yapı eksikliği fazla olan 9 ilçeye ağırlık verilirken, bu ilçelerden Kiraz’da 13, Beydağ’da ise 7 adet kuyu açıldı. Kiraz’da 11 adet su kuyusunun sondajını sürdüren İZSU,  iki ilçe için 12 yeni su kuyusu açmak için yatırım kararı aldı. Bu kuyuların toplam yatırım miktarı ise 3.6 milyon lira oldu.

    Bu yıl su vermeye başlayacaklar
    İzmir kent merkezine en uzak ilçeler olan Kiraz ve Beydağ’da su ihtiyacı olan bölgeleri tespit eden Büyükşehir Belediyesi, 12 yeni içme suyu kuyusu açmak için ihaleye çıktı. Kiraz’da Umurcalı,  Örencik,  Emenler,  Pınarbaşı,  Doğancılar (2) mahallelerinde, Beydağ’da ise Mutaflar,  Yukarıaktepe (3),  Palamutçuk ve Karaoba mahallerinde içme suyu kuyusu açılacak. Çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve kuyular bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacak. 12 yeni kuyunun daha devreye girmesi ile İZSU’nun Kiraz’da açtığı kuyu sayısı 19’a, Beydağ’da ise 13’e çıkacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.