DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadıköy Belediyesinden 8 Mart etkinlikleri

    Kadıköy Belediyesinden 8 Mart etkinlikleri
    07.03.2019
    A+
    A-

    Kadıköy Belediyesi kadın haklarıyla ilgili çalışmalarının yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlikler düzenliyor.

    Yaşamın İçinden Kadınlar

    Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi’nde Mart ayı boyunca her Çarşamba Saat 18.00’de gerçekleşecek “Yaşamın İçinden Kadınlar” adlı söyleşi etkinlikleri başlıyor. İlki 6 Mart’ta gerçekleşecek söyleşi etkinliğinde Gezgin Kadınlar blog yazarlarından Cemre Nur Meleke konuşmacı olacak. Birbirlerinden ilham almak için bir araya gelmenin önemine inanan, kendi hikaylerini anlatmak üzere gündelik hayat içerisinde farklı alanda bir araya gelen, kolektif veya bireysel dayanışma deneyimi yaşayan kadınların tecrübelerini paylaşacakları söyleşi dizisinin konuşmacıları 20 Mart’ta Pole Dansçı Kadınlar’dan Özge Uraz Kum ve 27 Mart’ta Futbol Oynayan Kadınlar’dan Nurcan Çelik olacak.

    Kadınlar Mücadele Alanlarını Konuşuyor

    Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde “Kadınlar Mücadele Alanlarını Konuşuyor” başlıklı bir panel düzenliyor. Doç. Dr. İnci Kerestecioğlu’nun “Türkiye’de Kadın Hareketi ve Feminist Mücadele”, Adli Tıp Uzmanı Lale Tırtıl’ın “Erken Evliliklerde Toplumun Sorumluluğu” ve Avukat Perihan Meşeli’nin “Erkek Şiddetini Önlemek Mümkün: Haklarımız ve Destek Alabileceğimiz Mekanizmalar” başlıkları üzerine yapacakları söyleşi 7 Mart Perşembe Saat 14:00’te Kadıköy Belediyesi Brifing salonunda gerçekleşecek.

    Kadınlar Gününde Şenlikli Açılış

    Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle, Potlaç adı altında önce tezgâh sonra da dükkân açan kadınlar bir adım daha atarak kadın kooperatifi kurdu. Kadıköy Belediyesi, kadın kooperatifine destek olarak Feneryolu’nda yenilenen 9 dükkan tahsis etti. “Potlaç Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi” kuruluşunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediyenin kendisine tahsis ettiği alanda yapacağı bir şenlikle duyuracak. Feneryolu Mahallesi Gazi Muhtar Paşa Sokak’ta saat 13.00’te başlayacak şenliğe herkes davetli.

    Kadıköy Belediyesi Yel değirmeni Sosyal Hizmet Merkezi: Rasimpaşa Mah. Uzunhafız Sk. No: 100, K: 1 Kadıköy

    Potlaç Atölye: Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi, Osmanağa Mah., Hasırcıbaşı Cad. No:2, Kadıköy. Tel: 0216 3496167-68

    Potlaç Dükkanlar Adres: Feneryolu Mahallesi, Gazi Muhtar Paşa Sokak, No: 57/1 Feneryolu Kadıköy

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.