DOLAR 32,5518
EURO 34,9283
ALTIN 2444,645
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın elektrikçiler eğitimlere başladı

    Kadın elektrikçiler eğitimlere başladı

    Elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yaratmak amacıyla “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesini hayata geçiren Günsan, kadın elektrikçi adaylarıyla eğitim programına başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile yürütülen proje kapsamında adaylar, elektrik alanında aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerini 3 ayda tamamlayacak.

     

    Günsan Elektrik’in Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile yürüttüğü “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesine başvuruları değerlendirilen kadınlar, teorik ve pratik eğitim programına başladı. Kadın elektrikçi adayları, 3 ay boyunca 508 saatlik sürede elektrik alanında bilgi sahibi olacaklar.

     

    Projeye beklentilerinin üzerinde başvuru aldıklarını belirten Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, proje ile ilgili şunları söylüyor: “Kadın elektirikçi adaylarımız eğitimlere başladı,  3 ay 508 saatlik süre boyunca teorik ve pratik eğitimler görerek, “Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi” almaya hak kazanacaklar. Kurs bitiminde kadın elektrikçi adaylarımız, yeni iş alanlarında gelir kaynağı elde edebilme imkânı yakalayabilecek.” Sektörden ve iş paydaşlarından da güzel dönüşler aldıklarını belirten Çapan, “Çalışmalarımızın başarıya ulaşması ve gelen geri dönüşler bizi daha da motive ediyor. İlk mezunlarımızın ardından projemize önümüzdeki dönemde de aynı heyecanla devam etmeyi planlıyoruz.”

     

    Kadın elektrikçiler geliyor

    “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesinde; yaşları 20-45 arasında değişen, iş arayan ve çalışmak isteyen kadınlar yer alıyor. Kendi imkanlarıyla elektrik dükkanı açan ve Üsküdar’daki kendi dükkanında 8 yıldır çalışmalar yürüten Hanife Kaymaz ise projede yer alan kadın usta adaylarını yüreklendiriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.