DOLAR 32,5821
EURO 35,0432
ALTIN 2459,494
BIST 9798,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kahve Dünyası’ndan Kruvasan şöleni

    Kahve Dünyası’ndan Kruvasan şöleni
    29.01.2019
    A+
    A-

    Şeklini Türklerden tarifini Viyanalılardan aldıktan sonra Fransızlar tarafından meşhur edilen kruvasana ait özel bir gün olduğunu biliyor musunuz? 30 Ocak, dünyanın pek çok ülkesinde Kruvasan Günü olarak kutlanıyor. Fırından çıkar çıkmaz mis gibi tereyağı kokusuyla büyüleyen, dışı çıtır, içi kat kat ve yumuşacık kruvasan, Kahve Dünyası’nda dört ayrı çeşidiyle günün her saatinde lezzet şöleni yaşatıyor.

    Fransız mutfağından dünyaya yayılan ve günümüzde reçellisinden humuslusuna kadar binin üzerinde çeşidi olduğu bilinen kruvasanın hikayesi, 1683 yılındaki İkinci Viyana Kuşatması’na dayanıyor. Türkler Viyana’yı kuşattıklarında şehir surlarının altından bir tünel kazar. Buradan gizlice içeri sızıp bir baskınla kenti ele geçirmeyi planlamaktadırlar. Viyana’nın sabaha kadar ekmek yapan fırıncıları ise gecenin sessizliğinde yeraltından sesler duyar ve nöbetçileri uyarırlar. Kuşatma kalktıktan sonra da fırıncılar bu olayın anısına Türk sancaklarındaki hilalden esinlenerek ay şeklinde çörek yapmaya başlar. Şeklini Türklerden tarifini Viyanalılardan alan bu özel lezzet, dünyanın pek çok ülkesinde 30 Ocak Kruvasan Günü olarak kutlanacak kadar çok seviliyor.

    Kahve Dünyası’ndan her damak tadına özel kruvasanlar

    “Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası’nda, mis gibi tereyağı kokusuyla büyüleyen, dışı çıtır, içi kat kat ve yumuşacık kruvasanın dört ayrı çeşidi bulunuyor. Sadece tereyağı kullanılarak hamuruna lezzet katılan Kruvasan; kaşar peyniriyle lezzeti ikiye katlanan Peynirli Kruvasan ve en iyi kakao çekirdeklerinden hazırlanan çikolatayla keyfi zirveye taşıyan Çikolatalı Kruvasan, günün her saatinde taptaze sunulurken Kahve Dünyası’nın leziz kahve çeşitlerinin yanına da çok yakışıyor. İçinde sıcak badem kreması ve badem krokan saklı Kruvasantin ise yanında servis edilen bir top kaymaklı dondurma ile birlikte şaşırtıcı bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.