DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karaca Red Dot ödülleriyle başarısını tescilledi

    Karaca Red Dot ödülleriyle başarısını tescilledi
    24.04.2017
    A+
    A-

    Mutfak, sofra ve ev tekstili kategorilerinde tasarladığı ürünleriyle evlerdeki mutlu anlarınızın bir parçası olan Karaca, 1955 yılından itibaren her yıl düzenlenen Red Dot Ödülleri’nde, Valley ve Everest çatal bıçak setleriyle ödüle layık görüldü.

    Zarif, estetik ve benzersiz tasarımları ile sofralara ışıltı saçan Karaca, yılın en iyi tasarımlarının ödüllendirildiği Red Dot Ödülleri’nde Sofra ve Mutfak kategorisinde iki ödüle birden layık görüldü.
    Ürün tasarımcısı Ahmet Toplu tarafından hayata geçirilen, modern çizgileri ve iddialı tasarımıyla farklılık yaratan Everest ile Valley çatal bıçak setleri; dünyanın dört bir yanından gelen bağımsız uzmanlardan oluşan yaklaşık 40 kişilik jürinin oylarıyla en iyiler arasında yerini aldı.

    Karaca’nın genç tasarımcısı Ahmet Toplu tarafından hayata geçirilen, gizemli ve şık sofralara ithafen tasarlanan Everest, ismini dünyanın en yüksek noktası olan Everest dağından alıyor. Türkiye’de ilk kez tek bir ürünle, Design Turkey Üstün Tasarım Ödülü, IF Design Ödülü ve Red Dot Ödülü gibi 3 farklı ödül kazanan Everest’in tasarımında dikkat çeken üçgen form, giderek incelerek bir zirve oluşturuyor. Everest gibi yüksek bir zirveden ilham alınarak tasarlanan çatal, kaşık ve bıçakların incelen bel kısımları; gizem ve karanlıkta kalan sırları temsil ediyor. Yine Ahmet Toplu tarafından tasarlanan ve Red Dot ödülüyle taçlanan Valley çatal bıçak takımı, sofralarda derinlemesine bir estetik ve şıklık yaratmayı amaçlıyor. İsmini gördüklerimizin ardında kalanların ve gizemin doğallığından alan Valley, büyülü tasarımıyla öne çıkıyor.

    Yıllardır yenilikçi vizyonu ve tasarımla buluşturduğu kullanışlı ürünleriyle ön plana çıkan Karaca, başarısını aldığı ödüllerle sürdürmeye devam ediyor.


    Red Dot Hakkında: Tasarım dünyasının en prestijli yarışması kabul edilen Red Dot’da, mutfak ve mobilyanın da içinde bulunduğu 31 kategori bulunuyor. En ünlü tasarım uzmanları ile sanatçılardan oluşan yaklaşık 40 kişilik jüri ekibi; üç gün boyunca tüm ürünleri tek tek inceleyerek en iyileri seçiyor. Yenilik, resmi kalite, işlevsellik, estetik ve ekolojik uyumluluk gibi bazı ölçütlere bağlı olarak karar veriyor. Uluslararası Red Dot jürisi, piyasada satışta olan ürünleri ödüllendirerek onlara Red Dot adı ile tasarımda kalite mührü vuruyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.