DOLAR 32,3315
EURO 35,1042
ALTIN 2308,444
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karan: Vatandaşın yüzü gülecek

    Karan: Vatandaşın yüzü gülecek
    07.02.2017
    A+
    A-

    Emlak Konut GYO önderliğinde geliştirilen 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasında, satışlar yüzde 5 peşinat, 20 yıl vade ile yapılacak. 60 ay vade ile konut sahibi olmak isteyenlere ise yüzde 0 faiz uygulanacak. Konut alımında vatandaşlara sağlanan rahatlığın sektörde hareketlenme sağlayacağı kaydedildi.
    Emlak Konut GYO tarafından geliştirilerek hayata geçirilen 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasında, yüzde 5 peşinat olmak üzere, 240 ayda yüzde 0,79 vade farkı, 120 ayda ise yüzde 0,45 vade farkı uygulanacak. 60 ayda faizsiz ev sahibi olma fırsatı da sunan kampanya, konut alımında rahatlama sağlayarak vatandaşların ev sahibi olmasının önünü açacak.
    Bankaların Desteği Çok Önemli
    Uzun vadeli konut satışının Amerika ve Avrupa ülkelerinde yaygın bir uygulama olduğunu belirten Netkon İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Karan; “Amerika’da mortgage kredileri 30 yıla kadar çıkabiliyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde de aynı durum söz konusu. Emlak Konut önemli bir adım atarak, 20 yıl vadeli konut kredisi imkânı getirdi. Kampanyaya dokuz bankanın dahil olduğunu görüyoruz. Bu vadelerin Türkiye’de kalıcı hale gelmesi adına bankaların desteği önemli yer tutmaktadır.” dedi.
    Konut Stokunu Eritmek İçin Büyük Fırsat
    Ekonomide hareketliliğin devam etmesi için şantiyelerin çalışması ve yeni yatırımların yapılması gerektiğini kaydeden Karan; “Yatırımların önünü devlet eliyle açmak çok önemli. Bu tür kampanyaların olması hem sektöre hareketlilik getirir hem de konut stokunu eritmek adına büyük fırsatlar yaratır. 15 Temmuz sonrası, Emlak Konut’un öncülüğünde başlatılan “120 ay vade 0,70 faiz” kampanyasının olumlu sonuçları herkes tarafından açıkça görülmektedir. Bu kampanyaların, sadece Emlak Konut’un geliştirdiği projelerle sınırlı kalmayıp, genele yayılmasını temenni ediyoruz. Konut alımında ne kadar rahatlık sağlanırsa, alım gücü artar. Dolayısıyla şantiyeler devam eder, ekonomide canlılık sağlanır.” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.