DOLAR 32,4542
EURO 34,7357
ALTIN 2440,277
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karat’ta dükkânlar ihalesiz satılacak

    Karat’ta dükkânlar ihalesiz satılacak

    Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımı modelli projelerinde açık artırma usulü ile sattığı dükkanlar artık serbest bırakıldı. Buna göre şirketler, ihale beklemeden satış yapabilecek…

    Gayrimenkul sektörüne hız kazandırmayı sürdüren Emlak Konut GYO, şirketlerle yaptığı hasılat paylaşımı modelli projelerde ‘serbest satış’ yetkisi verdi. Emlak Konut’un hasılat paylaşımlı projelerinde dükkan satışları her zaman açık artırma ile satılıyordu. Bundan sonra şirketler ihale beklemeden satış yapabilecek.

    Emlak Konut GYO tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan uygulama sayesinde firmaların daha hızlı satış yapabilmesi ve nakit akışının hızlanması hedefleniyor. Başyapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, Doğa Şehircilik’le birlikte Emlak Konut GYO güvencesiyle satışa sundukları, İstanbul’daki ‘Karat 34’ ve ‘Ofis Karat Bakırköy’ projelerindeki ticari üniteler için serbest satış yetkisi aldıklarını söyledi.

    2 projedeki dükkanların değerinin 268 milyon lirayı bulduğunu belirten Musa Baş, “Emlak Konut GYO hem darbe girişimi sonrası, hem de geçen şubat ayında önemli kampanyalar yaptı ve elini taşın altına koydu. Kârından feragat etti. Şimdi piyasa canlansın diye iş yaptığı firmalara projelerdeki dükkanları açık artırma olmadan satış izni verdi. Dükkan satışlarına eylül ayında başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Musa Baş, Emlak Konut’un yüklenici firmalarla yeni bir kampanya planladığını da ifade etti.

    ‘Dar gelirliye üretmeye devam’
    Yaklaşık 7 yıldır TOKİ ile yaptıkları taahhüt işlerinde 10 bin konut teslim ettiklerini söyleyen Musa Baş, “Van, Ağrı, Eskişehir, Aydın, Kütahya’da yüzlerce konut yaptık, teslim ettik. Şu anda Gümüşhane’de yapıyoruz. TOKİ, dar gelirli vatandaşa kar amacı olmaksızın konut üretiyor. Aslında ihtiyaç da bu kesimde. Proje satışa çıkınca binlerce talep yağıyor. Biz özel sektör olarak arsa geliştiremediğimiz için alt gelir grubuna üretim yapamıyoruz. Ama dar gelirlinin ihtiyacı özellikle İstanbul’da çok fazla. Metrekaresi 2 bin-2 bin 500 lira olan evler üretilmeli” diye konuştu.

    Musa Baş ayrıca, yurtdışında konut geliştirmek için de teklifler aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini belirtti.

    4 proje 1 milyar TL
    Baş, 28 yıldır inşaat sektöründe hem özel olarak, hem de TOKİ yükleniciliği ile pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, devam eden projelerinin değerinin 1 milyar lira olduğunu söyledi. Ankara ve İstanbul’da konut ve ofis projelerinin devam ettiğini belirten Baş, Bodrum Bitez’de de bir proje planladıklarını kaydetti. Projeleri hakkında bilgi veren Musa Baş, şunları söyledi:

    “Ankara’daki Sofa Loca projemiz 150 konutluk. Özelliği, Emlak Konut’un Ankara’daki ilk işi olması. Tamamı 4+1 ve 5+1 geniş daireler yer alıyor. Ortalama metrekare fiyatları 5 bin 300 lira. Hem inşaat, hem de satışlarda yüzde 80 aşamasına geldik. Basın Ekspres Yolu’nda Doğa Şehircilik ile gerçekleştirdiğimiz Karat 34 projesi yine Emlak Konut arsasında yükseliyor. 580 konut ve ofise yer verilen projede 60 ay 0 faiz imkanı sürüyor. Bu projede ise konutların metrekaresi ortalama 8 bin 800 lira. 2011 yılında Halkalı’ya taşınan SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yerine ise Ofis Karat Bakırköy projesini yapıyoruz. Satışa çıkmadan 1000 ön talep aldık. Bitez’de ise 38 dönüm arsada yeni bir yatırım planlıyoruz.”

    Kaynak: Milliyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.