DOLAR 32,5007
EURO 34,6336
ALTIN 2480,134
BIST 9628,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karbon Saydamlık Projesi’nden Valmet’e küresel liderlik unvanı

    Karbon Saydamlık Projesi’nden Valmet’e küresel liderlik unvanı
    30.11.2017
    A+
    A-

    Valmet, İklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması konusunda yürüttüğü eylemler ve stratejiler nedeniyle, sürdürülebilirliği destekleyen ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan CDP (Carbon Disclosure Project – Karbon Saydamlık Projesi) tarafından bir kez daha tanındı.

    Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından Ekim 2017 tarihinde yayınlanan İklim Değişikliği Programı sonuçlarında, Valmet “A Kategorisi”nde en iyi ikinci firma olmayı başararak sıralamadaki lider pozisyonunu korudu.

    Valmet’in hedefi 2030 yılı

    Valmet Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Pasi Laine, “Bu yıl CDP’nin, önceki yıllarla karşılaştırıldığında çıtayı daha da yükselttiği göz önüne alındığında gösterdiğimiz başarı öncekilere oranlara daha önemli bir hale gelmektedir. Bu başarı, iklim değişikliğinin yarattığı etkilerin azaltılmasına sunduğumuz katkının onaylandığının gerçek bir ifadesidir. Bizler sürekli olarak yenilenebilir ham madde kullanımını mümkün kılacak ve ham madde verimliliğini artıracak teknolojiler geliştiriyoruz. Bunun yanında yürüttüğümüz işlemlerde CO2 salınımını azaltan sistematik bir programa da sahibiz. Son zamanlarda da çevresel konulardaki performansımızı uzun vadede sürekli bir hale getirmek amacıyla, bu programla ilgili, 2030 yılına kadarki süreyi kapsayacak yeni hedefler belirledik.” dedi.

    Valmet’in misyonu yenilenebilir kaynakları sürdürülebilir sonuçlara dönüştürmektir. Valmet’in oluşturduğu “Sürdürülebilirlik360o” başlıklı geniş kapsamlı gündemi, beş ana konuya odaklanmaktadır: Sürdürülebilir Tedarik Zinciri; Sağlık, Güvenlik ve Çevre; İnsanlar ve Üretkenlik; Sürdürülebilir Çözümler ve Kurumsal Yurttaşlık.

    Eylül 2017’de, arka arkaya dördüncü kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya ve Avrupa Endeksleri’ne dahil edilerek, sürdürülebilirlik konusunda gösterdiği istikrarlı ilerleyişi tanınan Valmet, bunun yanında Ethibel Sürdürülebilirlik Excellence Avrupa Endeksi’nin bir bileşeni olarak da yeniden onaylandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.