DOLAR 32,5722
EURO 34,9852
ALTIN 2459,317
BIST 9883,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karoistanbul özgün karo çinileriyle Index Dubai 2018 Fuarı’nda

    Karoistanbul özgün karo çinileriyle Index Dubai 2018 Fuarı’nda
    22.03.2018
    A+
    A-

    1960-70’lerde üretimi sona eren desenli karo çinilerin (karosiman/karomozaik) günümüzde yeniden üretilmesini sağlayarak Türkiye ve dünyada yeniden gündeme getiren Karoistanbul, 26–29 Mart 2018 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri‘nde düzenlenecek Index Dubai 2018 Fuarı‘nda tasarımlarını dünya vitrinine çıkarıyor. Karoistanbul fuarda 5A  249 no‘lu standda ziyaretçileriyle buluşacak.

    Farklı kültürlere ait el işçiliğiyle üretilmiş zemin ve duvar kaplamalarını evrensel sanat değerleriyle yeniden yorumlayarak karosiman ve karomozaik sanatını zirveye taşıyan Karoistanbul, 26–29 Mart 2018 tarihleri arasında Index Dubai Fuarı‘nda özgün ürünlerini fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunacak. Index Dubai 2018‘in en renkli standlarından birine ev sahipliği yapacak olan Karoistanbul, ürünlerini 5A 249 no‘lu standda sergileyecek.

    Uluslararası fuarlarda Karoistanbul‘un yoğun ilgi gören firmalar arasında yer aldığını kaydeden Karoistanbul kurucusu Zekai Bostancı, Index Dubai 2018‘de geleneksel geometrik tasarımlarının yanı sıra modern tasarımları da ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını belirtti. Zekai Bostancı, bu fuarda ayrıca seramik sektöründe dijital baskı teknolojisinin kullanılmasıyla tamamen ortadan kalkan el işi rölyefli ve boyama özgün seramikleri de sergileyeceklerini ifade etti.

    Yurtdışında da yoğun ilgi görüyor

    Başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren Karoistanbul, üretim kalitesiyle yurtdışı restorasyon projelerinde de yoğun olarak tercih ediliyor. Yok olmaya yüz tutmuş bir zanaat olan geleneksel el yapımı çini karolar Karoistanbul‘da sanat ve tasarımla buluşuyor, Karoistanbul‘un geçmişten getirdiği atölye deneyimi ve tasarımcılarının modern, yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımıyla birleşerek estetik açıdan benzersiz bir nitelik kazanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.