DOLAR 32,5415
EURO 34,9354
ALTIN 2444,909
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KasapDöner’den Venedik’teki yasağa tepki

    KasapDöner’den Venedik’teki yasağa tepki
    08.05.2017
    A+
    A-

    Son günlerde özellikle Avrupa’da çeşitli ülke ve kentlerde milli yiyeceğimiz olan ‘Döner’ için peş peşe yasaklama kararları alınmakta. En son Venedik’te bu kararı alan kentlerden biri oldu. Bu gelişmeler üzerine KasapDöner Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş aşağıdaki açıklamayı yaptı.

    ‘’Ülkemizin zengin mutfak kültürünün en önemli parçası olan ‘Döner’ kendi yiyeceklerine karşı üstünlük sağladığı için Avrupa ülkelerinde peş peşe yasaklanmaya devam ediyor. Kendi mutfak kültürlerini korumak için yasaklar koyarak ‘Döner’ ile baş etmeye çalışan Avrupa şehirlerine karşılık maalesef bizim kendi mutfak kültürümüze yeterince önem vermememiz bizleri üzmekte.
    ‘’KasapDöner’’ markamız ile ilk organize ‘Döner’ zincirini kurarak, milli yiyeceğimizi yüceltme çabasında iken, yabancı ‘hamburger’, ‘pizza’, ‘kızarmış tavuk’ vb. satan zincirlerin alışveriş merkezlerinde, cadde ve sokaklarda desteklendiğini; buna karşılık kendi markalarımıza yeterince sahip çıkılmadığını üzülerek izlemekteyiz.

    Artık biz de kendi kültürümüzün yiyecek temsilcilerine tıpkı Avrupa’nın yaptığı gibi sahip çıkmalıyız. Şehirlerimizin tarihi ve turistik merkezlerinde kendi yiyeceklerimize daha çok yer vermeli, yabancı markaların kendi markalarımızı baskılamasının önüne geçmeliyiz. Marka caddelerimizde ve turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği AVM’lerde kendi yiyeceklerimizi hak ettiği şekilde temsil etmek için tedbirler almalıyız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.