DOLAR 32,5837
EURO 35,05
ALTIN 2458,75
BIST 9821,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KasapDöner’i kadınlar yönetiyor

    KasapDöner’i kadınlar yönetiyor
    08.03.2018
    A+
    A-

    “Kadın Hak nurudur, sevgili değil;
    Sanki yaratıcıdır, yaratılmış değil”

    Mevlana, Mesnevi’sinde kadın için bu ifadeleri kullanıyor…

    Türküleriyle Anadolu insanının sesi olan ‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş, “Kadınlar insandır, biz insanoğlu” diyor…

    Ulu Önder Atatürk ise, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyor…

    Bugün, aslında bu kadar yüceltilen, ama maalesef gündemimizde hep acı haberlerle yer alan kadınların günü… İş yaşamında eşitlik değil, sadece eşit haklar isteyen kadınların günü…

    Cinsiyet eşitliğinde 144 ülke arasında 130. olan, sadece 100 bin kadın girişimciye sahip, üst düzeyde kadın yönetici oranı %25, kadın genel müdür oranı sadece %15 olan bir ekonomide, kadın istihdamı ve kadın girişimciliğine destek veren, veteriner hekiminden döner ustasına, şube müdüründen garsonuna kadar her düzeyde kadın çalışana ve yönetimde %75 kadın oranına sahip olan bir firmanın, KasapDöner’in Genel Müdürü olmaktan gurur duyuyorum.

    Kadın çalışan sayısını arttırma konusunda başlattığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Şu an bazı şubelerimizde kendi yetiştirdiğimiz kadın döner ustalarımız dönerlerimizin başında alın teri döküyor, aynı şekilde lavaş ustaları, ızgara ustaları, şube müdürleri ve kasiyerlerimiz de ağırlıklı olarak kadınlardan oluşuyor. Kadına desteğimiz sadece personele değil, girişimci adaylarımıza da uygulanıyor.

    Firmamızın dışında, sektörümüzde de kadına yönelik pozitif ayrımcılık çalışmalarına destek veriyoruz. Perakende ve tüketici malları sektörlerinde çalışan kadın liderlerin desteklenmesi, sayılarının artırılması ve gelişimlerine katkıda bulunulması amacıyla kurulan LEAD Network Europe’un Türkiye ayağında yer alıyoruz. Sektörümüzde yer alan tüm kadın yöneticilerimizi, dernekleşen ilk üye ülke olmanın yanında tüm topluluk içinde en hızlı büyüyen üye olmayı başaran LEAD Network Türkiye’nin bir üyesi olarak kadının iş hayatındaki rolünün geliştirilmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

    Bir ekonomi ancak kadınların hem istihdam hem de girişimcilikte daha fazla yer almasıyla gelişebilir. Bu yüzden, bundan sonra da kadınlarımızı “elinin hamuruyla erkek işine karıştırmaya” devam edeceğiz, çünkü inanıyoruz ki, kadınlarımız her işi başarabilir ve kadın eli değen herşey güzelleşir.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun…

    Bahar ÖZÜRÜN

    KasapDöner Genel Müdürü

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.