DOLAR 32,5413
EURO 34,8889
ALTIN 2431,093
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre 50. yılını İstanbul’daki gala davetiyle taçlandırdı

    Kastamonu Entegre 50. yılını İstanbul’daki gala davetiyle taçlandırdı
    18.10.2019
    A+
    A-

    Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, 50. kuruluş yıldönümünü Türkiye’den ve dünyadan katılım gösteren iş ortakları ve çalışanlarıyla birlikte kutladı. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız ev sahipliğinde düzenlenen davete şirketin kurucusu ve Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı da katıldı. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız konuşmasında “Dünyanın yedinci, Avrupa’nın dördüncü büyük üreticisiyizMDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli üretiminde ise dünyada ilk 4 içerisinde yer alıyoruz. Kastamonu Entegre olarak dünyaya entegreyiz. Biliyoruz ki büyük düşler kuranlar düşlerini aşarlar. Hedefimiz, Kastamonu Entegre’yi dünya beşincisi yapmak” dedi.

    Hayat Holding’in uluslararası ölçekte faaliyet gösteren iki büyük grubundan biri olan Kastamonu Entegre, kuruluşunun 50. yılını kutladı. Kastamonu Entegre davette Türkiye’den ve yatırımlarının bulunduğu ülkeler başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden katılım gösteren binin üzerinde iş ortağı, müşteri ve yöneticisini ağırladı. Kastamonu Entegre Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yahya Kiğılı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı’nın onurlandırdığı geceye kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda davetli de katıldı.

    “Altın yılımızı kutlamanın haklı keyfini ve gururunu yaşıyoruz”

    Davetin açılışını yapan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 50. yılın altın yıl olarak adlandırıldığını belirterek, “Biz de çalışma arkadaşlarımızla omuz omuza vererek, her türlü engeli birlikte aştığımız 50 yılı geride bıraktık ve şimdi Kastamonu Entegre Ailesi olarak altın yılımızı kutlamanın haklı keyfini ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

    Amerika’dan Çin’e ihracatta sektör birincisi

    Bugün Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da olmak üzere yurt içinde toplam 6 farklı lokasyonda üretim yaptıklarını ve sadece üretimle değil sağladıkları istihdam ve sosyal imkânlarla da ülkenin ekonomik büyümesine ve toplumsal kalkınmasına destek olduklarını belirten Yıldız, dünyadaki konumlarına ilişkin şunları söyledi:

    “Sektörümüzdeki yatırımlarımız sonucu elde ettiğimiz yüzde 25-30 pazar payı ile Türkiye’de lider durumdayız. Yıllardır Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında ilk 50 içindeyiz. Üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptığımız yıllık 200 milyon dolara yakın ihracatla her yıl açık ara sektör birincisiyiz.”

    “Kastamonu Entegre olarak dünyaya entegreyiz”

    1,3 milyar USD ciro ve yıllık 5,5 milyon metreküp ağaç bazlı panel üretim kapasitesi ile dünyanın yedinci, Avrupa’nın dördüncü büyük üreticisi olduklarının; sektörde ürettikleri ürünlere bakıldığında ise MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli üretiminde dünyada ilk 4 içerisinde yer aldıklarının altını çizen Yıldız“Stratejik ve doğru yatırımlarla uluslararası rekabette sektörün en güçlü şirketlerden biri haline geldik. Kastamonu Entegre olarak dünyaya entegreyiz” dedi.

    Hedef, dünyada beşinci olmak

    Büyük düşler kuranların, gerçekleştirdikleriyle yetinmeyeceklerini ve düşlerini aşacaklarını vurgulayan Yıldız şunları ifade etti:

    “Biz de düşlerini aşacak olanlardanız. Daha büyük hedeflere doğru ilk günkü heyecanla yola devam edeceğiz. Yeni ve yerli ürün geliştirmeye yani AR-GE çalışmalarına ve inovasyona, endüstrinin gelişimine, teknolojiye, çağı yakalamak için zorunlu hale gelen dijital dönüşüme yatırım yaparak yolumuza emin ve kararlı adımlarla devam edeceğiz. Bunları yaparken bizi bir aile olarak bir arada turan insani, toplumsal değerlerimizden asla taviz vermeyeceğimiz. Hedefimiz, Kastamonu Entegre’yi dünya beşincisi yapmak.”

    “Sanayiye Kastamonu Entegre ile adım attık”

    Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı konuşmasına Hayat Holding’in 82 yıllık tarihinde Kastamonu Entegre’nin önemini şu sözlerle ifade etti:

    “Hayat Holding’in nüveleri 1937’de atıldı. O günlerde sadece bir manifatura şirketiydi. Yahya Kiğılı’nin girişimiyle 1969’da Kastamonu Entegre ile ağaç sanayine girildi. Böylece sanayiciliğe ilk adımımızı attık. Benzer bir motivasyonla 1987’de Hayat Kimya ile tüketicilerin kalbine dokunan markalarımızın yolculuğunu başlattık. Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya’nın globalleşme yolculuğu herkesin emeğidir, hepimizin kıvancıdır.”

     

    Sunuculuğunu Jülide Ateş’in yaptığı gecede, hem Kastamonu Entegre’den emekli olan, hem de ailece üç nesildir Kastamonu Entegre’de çalışanların yer aldığı film samimi paylaşımlarıyla izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gecede Kastamonu Entegre’de 30 yılını dolduran çalışanlara kıdem teşvik plaketi ve ödül verilirken kuruluşundan beri Kastamonu Entegre ile çalışan bayi ve tedarikçilere teşekkür plaketi sunuldu. Kastamonu Entegre ailesi geceyi ENBE Orkestrası ve Ebru Gündeş’in şarkılarıyla tamamladı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.