DOLAR 32,5622
EURO 34,8865
ALTIN 2434,64
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre Rusya Fabrikası’na büyük ödül

    Kastamonu Entegre Rusya Fabrikası’na büyük ödül
    10.04.2017
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre’nin Rusya MDF Tesisi, Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP)’nin “İthalatı Azaltan En İyi Proje Ödülü”ne layık görüldü. Gerçekleşen törende Kastamonu Rusya Genel Müdürü Ali Kılıç ödülü, Birlik Başkanı Alexander Shotkin’in elinden aldı.
    Kastamonu Entegre’nin Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Serbest Ekonomi Bölgesinde (SEZ) bulunan MDF tesisi, Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninin gerçekleştiği kongreye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanı sıra, Rus Hükümeti üyeleri, Rusya’nın önde gelen iş adamları katılım gösterdi. Kongrenin açılış oturumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; “İş dünyasının Rusya’nın gelişmesine katkıda bulunan, müşterek amaçlara yönelik girişimlerini takdirle karşılıyoruz dedi.

    Rusya’da %25 pazar payına ulaşmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız: “Tesisimiz, yaklaşık 400 milyon Euro değerinde yatırım bedeliyle bölgenin en büyük Türk yatırımı olarak hayata geçti. Bu süreçte başta Tataristan Cumhurbaşkanı olmak üzere, Tataristan yetkililerinin yakın ilgi ve desteğini gördük. Birinci fazı 2014 yılında, ikinci fazı 2016 yılında tamamlandı. Yıllık 1 milyon m3 MDF ve 35 milyon m² Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesine sahip – tesis-, sadece Rusya’nın değil, dünyanın sayılı en büyük kapasiteli tesislerinden biri oldu. Bu lokasyonda üretilen ürünlerin %60’ını Rusya pazarına, %40’ını ise komşu ülkelere ve Avrasya pazarına sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımıza devam edecek ve Rusya’da faaliyet gösteren en güçlü Türk şirketlerinden biri olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
    Ödüllü Fabrika
    Kastamonu Entegre’nin Tataristan yatırımı, Alabuga Serbest Ekonomi Bölgesi’nin varlığı, konumunun lojistik açıdan uygun olması, yeterli hammadde ile enerji kaynaklarının olması ve miş olması bakımından büyük önem taşıyor. Tesis, Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen “EKO Lider – 2014” isimli çevre yarışmasında, yağmur suyunun üretimde kullanılması, kendi elektrik ve ısı üretimini sağlayan gaz tribünü, atık su üretim ünitesi gibi çalışmalarından dolayı ahşap panel sektöründe «Çevre dostu üretim tesisi» ödülü kazandı. Ayrıca tesis, sahip olduğu FSC, CE, ISO 9001,ISO 14000 kalite belgeleriyle 2015 yılında “Rusya Kalite Lideri” seçildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.