DOLAR 32,5587
EURO 34,9448
ALTIN 2442,307
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Katkısız, doğal oyun hamurları Makarna, Lütfen!’de

    24.04.2018
    A+
    A-

    Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu çocuklar için bu kez gıda dışı bir ürün üretti. Gıda dışı olmasına rağmen içinde sadece un, tuz ve sebze barındıran bu ürün oyun hamuru.

    Bayburtluğlu Makarna Lütfen!’de satışa sundukları oyun hamurlarının 7’den 70’e herkesin oynayabileceğini ifade ediyor. Bayburtluoğlu; “Yeni ürettiğimiz ve üretirken çok da zevk aldığımız oyun hamurlarını çocuğunuzla, yeğeninizle, torununuzla beraber yoğurabilir, beraber şekil verip eğlenebilirsiniz. Üstelik katkısız ve tamamen doğal olduğu için içiniz hep rahat olacaktır”. diyor.

    İçinde ıspanak, pancar gibi sebzeler bulunan oyun hamurları dörtlü paketler halinde satılıyor.

    Doğal Oyun Hamuru Paket İçeriğinde Neler Var?

    Bir oyun hamuru paketinde 4 çeşit oyun hamuru karışımı bulunuyor. Pancarlı karışım ile pembe/mor, ıspanaklı karışım ile yeşil ve iki adet un paketiyle de krem renk elde edilebiliyor. Her bir paket 100 gram un karışımı içeriyor ve yarım Türk kahvesi fincanı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp yoğurunca rengi ortaya çıkıyor.

    Oyun Hamurlarıyla Başka Renkler Elde Etmek

    Bayburtluoğlu; ‘Evlerde, anaokulu faaliyetlerinde beyaz

    renkli olana bir tatlı kaşığı domates ya da biber salçası ekleyerek kırmızı renk elde edebilir.

    Suya meyve/reçel suyu da eklenebilir. Çocukların bu tip faaliyetlerden çok hoşlandıklarını biliyoruz, bu hamurlarla eğlenceli atölyeler gerçekleştireceklerine eminiz.” diyor.

    Doğal, katkısız Makarna Lütfen! oyun hamurları karışımı bir sene buzdolabında saklanabiliyor. Hamur haline getirdikten sonra yine buzdolabında poşet içinde 1-2 hafta kalabiliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara hediye edilebilecek olan bu ürünler www. makarnalutfen. com adresinden satın alınabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.