DOLAR 32,6212
EURO 34,7384
ALTIN 2517,221
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kaygı ve stres ile başa çıkmanın yolu: Doğru Zamanlama

    Kaygı ve stres ile başa çıkmanın yolu: Doğru Zamanlama
    11.04.2017
    A+
    A-

    Sınav kaygısı ve stresi ile başa çıkmanın yöntemleri Panora AVM’de gerçekleştirilen söyleşi ile anlatıldı. Öğrenci koçu ve eğitmen Şebnem Daloğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşide, öğrenciler ve aileler sınav kaygısı ile başa çıkmanın yollarını sorma şansına sahip oldu.

    Doğru beslenme, zamanı iyi kullanma teknikleri ile ilgili de bilgi veren Şebnem Daloğlu şunları söyledi: “Hayalleri planlamalı ve planları hayata dönüştürmek için doğru zaman yönetimi yapmalıyız. Stres hayatımızın her alanında var ancak stresle başa çıkmanın yöntemlerinin başında kendine güvenmek geliyor. Sınav hayatımızın önemli bir alanını oluştursa da, kişilik değerlendirmemiz değildir. Bu yüzden ikisi arasındaki farkın iyi anlaşılması gerekiyor.”
    Ailelerin, stres ve kaygı yüzünden bildikleri soruları yapamayan çocuklarına daha önceki başarılarını hatırlatarak motivasyon sağlamalarının önemini anlatan Daloğlu “Çocuk daha önceki başarılarını hatırlarsa motivasyonu yüksek olur. Bazı dönemlerde bu hatırlatmaların sıklıkla yapılması gerekmektedir. Baskı ile başarıya ulaşılacağına inanan aileler de var ancak her çocuğun dersi iyi anlama, verimli ders çalışma saatleri ve yöntemleri farklılık gösteriyor. Bu yüzden öğrenci de aile de öncelikle yeteneklerini ve ilgi alanlarını doğru tespit ederek bir planlama çıkarmalı” dedi. Nefes egzersizlerinin öneminden de bahseden öğrenci koçu ve eğitmen Şebnem Daloğlu, doğru nefes egzersizi ile ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

    1 Milyonu aşkın öğrencinin gireceği TEOG Sınavı 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.