DOLAR 32,4545
EURO 34,7896
ALTIN 2440,999
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kayı Holding Nükleer Tıp alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi

    Kayı Holding Nükleer Tıp alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi
    12.12.2017
    A+
    A-

    Coşkun Yılmaz tarafından 1991 yılında kurulan; müteahhitlik, enerji, gayrimenkul geliştirme, yatırım ve sağlık sektörlerindeki öncü projelerle fark yaratan Kayı Holding, farklı alanlardaki yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor.

    Şirket, son olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Pozitron Emisyon Tomografisi ihalesini kazanarak, nükleer tıp alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

    Faaliyet gösterdiği birçok sektörde hayata geçirdiği öncü uygulamalarla fark yaratan Kayı Holding, sağlık sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Kamu sektöründe radyoloji alanında en büyük yatırımcı ve işletmeci olan Kayı Medikal, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Pozitron Emisyon Tomografisi ihalesini kazanarak, nükleer tıp alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

    Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin ve tesislerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak amacıyla holding bünyesinde 2011 senesinde kurulan Kayı Medikal, bu yatırım sayesinde radyoloji, radyoterapi, sterilizasyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra nükleer tıp alanında da hizmet vermeye başladı.

    ‘Hem yatırımcı hem de çözüm ortağı olarak fark yaratmaya devam edeceğiz’

    Türkiye’de devlet ve üniversite hastanelerine hizmet veren en önemli firma olduklarını belirten Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz, “Radyoloji ile girmiş olduğumuz sektörde; radyoterapi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, sterilizasyon iş kollarından sonra nükleer tıp alanında da hızla büyüme hedefindeyiz. Bu hedef doğrultusunda Diyarbakır Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ihalede planlarımız doğrultusunda en iyi teklifi vererek bu alanda da yatırım kararlılığımızı gösterdik. Kayı Medikal olarak geleceğe yönelik sağlam adımlar atıp, Türkiye’de ve uluslararası alanda medikal ve diagnostik faaliyetlerinde hem yatırımcı hem de çözüm ortağı olarak fark yaratmaya devam edeceğiz,” dedi.

    Nükleer tıp nedir?

    Bir nükleer görüntüleme yöntemi olan Pozitron Emisyon Tomografisi özellikle tümörlerin ve metastazların görüntülenmesine yarıyor. Nükleer tıp ise güvenli ve ağrısız bir şekilde vücudun herhangi bir bölgesinin görüntülenmesini ve hastalıkların tedavisini sağlayan bir tıp branşıdır. Nükleer tıp yöntemleri ile herhangi bir organın yapı ve fonksiyonu hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.