DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kentsel dönüşümde hak sahipleri önce firmaya bakıyor

    Kentsel dönüşümde hak sahipleri önce firmaya bakıyor
    14.02.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin her bölgesinde kentsel dönüşüm süreçleri hakkında bilgilendirme çalışmaları devam ederken, bu bölgelerde yer alan hak sahiplerinin akıllarında da birçok soru bulunuyor. Vatandaşların öncelikli olarak projeyi yapacak firmanın geçmişini titizlikle araştırdığını söyleyen Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, sonrasında da proje detaylarını ve sahip olacakları dairelerin büyüklüğünü bilmek istediklerini belirtiyor

    Kentsel dönüşüm çalışmaları ve kanunları hakkında kapsamlı bilgiler yetkililer tarafından aktarılsa da konutları dönüşüme girecek vatandaşların soru işaretleri ve endişeleri devam ediyor. 2006 yılından bu yana Şişli-Bomonti bölgesinde Kuleli Evleri markası ile kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; dönüşüm sürecinde hak sahiplerinin önce inşaat firması, daha sonra da proje hakkında detaylı bilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

    Firma seçerken “deneyim” ve “güven” arıyorlar
    Türkiye’nin dört bir yanında devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte, dönüşüm projeleri gerçekleştiren firmaların sayısında da doğal bir artış yaşanıyor. Rekabetin yoğun olduğu bu sektörde, vatandaşlar deneyimli ve güvenilir bir firma tercih etmek için yoğun bir araştırmaya giriyorlar.

    Kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşların, inşaat firmalarının önceki projelerini görmek istediğini belirten Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; “Yıllardır süren kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu süreçte yaşanan bazı aksilikler, vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm konusunda daha tecrübeli bir konuma taşıdı. Vatandaşlar mağdur olmamak için önceliği, evlerini teslim edecekleri inşaat firmasını tanımaya veriyor. Bu nedenle firmaların referans projelerini hak sahiplerine aktarabilmesi gerekiyor. Yaklaşık yarım asırlık tecrübemizle biliyoruz ki bu süreçte kişilerin firmaya duyduğu güven en önemli kriter” dedi.

    Hak sahipleri sunulan sosyal olanakları da değerlendiriyor
    Hak sahipleri sadece modern binalar aramıyor, kaliteli yaşam alanları da görmek istiyor. Vatandaşlar, bu süreçte hayatlarına değer katacak ve onlara farklı olanaklar sunacak firmaları tercih ediyor.

    Dönüşüm sürecinde planlanan projeler ilgili vatandaşların detaylara ve maliyetlere ilişkin bilgi talep ettiklerine değinen Yıldırım; “Kentsel dönüşüm sadece bir inşaat projesi değildir. Her proje kendi başına sosyal ve çevresel etkilere sahiptir. Kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren firmalar sadece çarpık yapılaşmanın önüne geçmekle kalmamalı, sahip oldukları kaynakları doğru kullanarak kaliteli yaşam alanları sunmalıdır. Firmaların topluma karşı sorumlulukları sadece modern binalarla bitmiyor, vatandaşların güven ve huzur içinde hayatlarını sürdürecekleri bir yaşam inşa etmeleri gerekiyor” dedi.

    Tapulardaki arsa payı kontrol edilmeli
    Evlerini firmalara teslim ederek yeni konut beklentisinde olan vatandaşlar için arsa payları önem kazanıyor. Kentsel dönüşüm çalışması yaptıkları bölgede adil bir dağılım olup olmadığı konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini söyleyen Yıldırım; “Kentsel dönüşümde kanun, sahip olduğunuz eve değil, binanızın bulunduğu arsadaki hisse üzerinden işlemi uyguluyor. Önceki yıllarda vatandaşlar bu konuda haksızlığa uğradı ve bugün bilinçlenen vatandaş bu konunun üzerine yoğunlaşıyor. Bizler Yıldırım Yapı Grubu olarak saha sonrasında adil olmayan bir durum ile karşılaşmamak adına hak sahiplerine arsa paylarını kontrol etmeleri konusunda destek oluyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.