DOLAR 32,3263
EURO 35,1323
ALTIN 2294,216
BIST 9050,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KFC “en iyi ürün ustaları”nı seçti

    KFC “en iyi ürün ustaları”nı seçti
    27.11.2017
    A+
    A-

     

    KFC, kurucusu Albay Harland Sanders’ı ve 1930’lardan bu yana değişmeden kullanılmaya devam edilen 11 baharatlı gizli tarifini “Kurucu Haftası” kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle andı.

    Dünyanın en büyük tavuk zinciri KFC, 1930’lardan bu yana değişmeyen 11 gizli baharatlı tarifine ve yüzde 100 gerçek tavuk etiyle hazırlanan lezzetlerine gösterdiği özeni, bu lezzetleri hazırlayan çalışanlarına da gösteriyor. 11 gizli baharatlı tarifin keşfedilişini ve kurucusu Albay Harland Sanders’ı her yıl “Kurucu Haftası” kapsamında bir dizi etkinlikle anan KFC, bu yıl ayrıca şefleri arasında özel bir yarışma da gerçekleştirdi. Her gün %100 taze tavuk etinden taze olarak elleriyle hazırladıkları KFC ürünlerinin lezzetine lezzet katan şefler arasından öne çıkan ilk 3 isim, “KFC Ustaların Ustası” unvanını kazandı.

    120 KFC ürün ustasının başvurduğu etkinlikte, 9 kişiden oluşan jüri, ürünleri sıcaklık, tat, yapı ve görüntü kriterlerine göre titizlikle değerlendirdi. Kıyasıya geçen değerlendirmelerin sonunda birinci KFC Kentpark şubesi şefi Orhan Kaplan seçilirken, Beşiktaş şubesi şefi Cafer Kılıç ikinci, İzmir Konak Pier’den Duygu Derya Demircioğlu ise üçüncü oldu.

    “Amacımız, çalışanlarımızı gerçek birer mutfak şefi olmaları için desteklemek.”

    Jüri üyelerinin usta şefler tarafından hazırlanan birbirinden başarılı ürünler karşısında epey zorlandıklarına dikkat çeken KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener, KFC’nin en iyi ustalarının ürünleri büyük bir özenle pişirdiklerini ve bu ürünleri sıcaklık, tat, yapı ve görüntü kriterlerine göre titizlikle değerlendirdiklerini belirtti. Şener; “KFC Türkiye olarak her yıl ürün ustalarımıza bin 350 saatten fazla iş başı ve 7,5 saat sınıf içi eğitim veriyoruz. Tüm Türkiye’de 21 değerlendirme günü ve 459 saatlik bir değerlendirme maratonu sonucunda en iyilerimizi belirliyor ve ödüllendiriyoruz. Amacımız, her bir ürün ustamızı sürekli gelişim yolunda motive etmek ve gerçek birer mutfak şefi olmaları için desteklemek. Çünkü KFC ürünleri genel algının aksine, fast-food mantığıyla üretilmiyor. Mutfakta çalışan ürün ustalarımız her gün, taze tavuk etinden yapılan her bir ürünümüzü elleriyle marine ediyor, unluyor, en doğru kıvamda ve çıtırlıkta pişiriyor ve taze taze misafirlerimize servis ediyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.