DOLAR 32,379
EURO 35,0358
ALTIN 2326,799
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    KOBİ dostu Cobot’lar gerçek anlamda esnek üretim sağlıyor

    KOBİ dostu Cobot’lar gerçek anlamda esnek üretim sağlıyor
    25.07.2018
    A+
    A-

    İnsanla iş birliğine dayalı Cobot’ları ile dünyanın bir numaralı robot firması Universal Robots, KOBİ’lere kolaboratif robot teknolojisi sunuyor. Üretim süreçlerindeki esneklik ihtiyacıyla robot teknolojisine yönelecek KOBİ’ler üretimini verimli hale getirecek

    Yüzde 58’lik pazar payıyla 50’den fazla ülkede sektördeki liderliğini sürdüren Universal Robots, şimdiye kadar yaklaşık 25 bin Cobot kurulumuyla globalde ve Türkiye’de insan merkezli otomasyonu herkese ulaştırmayı hedefliyor. Universal Robots’un Cobot’ları robot programlama uzmanlığı gerektirmeyecek şekilde kolay programlanabilir olması, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve iş birliğine dayalı (Collaborative) yapısı sayesinde KOBİ’lere önemli avantajlar sağlıyor. Universal Robots’un Cobot’ları ile KOBİ’ler üretimi verimli hale getirecek.

     

    KOBİ’ler de kolaboratif robot teknolojisiyle otomasyona kolayca geçiyor

    KOBİ’lerin robot teknolojisine geçişiyle ilgili konuşan Universal Robots Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “KOBİ’ler büyük ölçekli üretim yapmadıklarında robot teknolojilerine yatırım yapmak ve bu teknolojileri kullanmak konusunda tereddüt yaşıyorlardı. Bu tereddüt, Universal Robots ile aşılmaya başladı. Cobot’lar, endüstri alanındaki büyük işletmelerle birlikte KOBİ’ler için de önemli katkılar sağlıyor. Günümüz üretim süreçlerinin değişime uğrayarak esnek bir hale gelmesi ihtiyacı ve kolaboratif robotun mucidi Universal Robots’un geliştirdiği ileri teknolojiyle kullanıcılara sağladığı sayısız avantaj, KOBİ’leri de kolaboratif robot teknolojilerini kullanma yönünde bir değişime zorluyor” dedi.

     

    KOBİ’ler gerçek anlamda esnek üretimle ve birçok yenilikle tanışıyor

    Son dönemde KOBİ’lerin robot teknolojileri kullanma eğilimlerine bakıldığında; sadece yüksek adetlerde aynı kalitede üretim yapmanın dışında gerçek anlamda esnekliğe ihtiyaç duyduklarını, kaliteden ödün vermeden, düşük üretim adetleri için hızlı değişimlere cevap verebilmeyi önemsedikleri gözlemleniyor. Bu çerçevede iş birliğine dayalı kolaboratif robotlar küçük işletmeler için de daha fazla talep görecek ve geleceğin iş modeli kolaboratif robotta olacak.

     

    Sağladıkları bu avantajların dışında insanla birlikte güvenli olarak iş birliğine dayalı çalışabilmesi, az alan kaplaması, esnek konumlandırılarak farklı görevler içinde kullanılabilmesi, hızlı kurulum ve programlama yapılabilmesi, robotun el ile hareket ettirilerek de programlanabilmesi, UR Akademi ile online olarak ücretsiz sunulan interaktif eğitim, 220 V güç gereksinimi ve az enerji tüketimi, UR+ ekosistemiyle Taş-Çalıştır ve Üretime Başla! konsepti vb. birçok avantaj ile  kullanıcılarına kalite, esneklik, ergonomi ve maliyet avantajı sağlıyor. Universal Robots’un sağladığı bu avantajlar; kullanıcıların bulundukları iş alanında rekabetçi olmalarını sağlıyorlar.

     

    Geniş uygulama alanları ile paletleme, paketleme, enjeksiyon makineleri, makine besleme, yapıştırma, boya, cıvatalama, kalite kontrol, alma bırakma, montaj, test ve laboratuar işlemleri gibi küçük veya büyük işletmelerde üretim süreçlerinin farklı aşamalarında kullanılıyor.

     

    24 saat boyunca üretim mümkün

    Cobot’lar genellikle basit bir süreci çalışanlarla hemen hemen aynı hızda gerçekleştirir, bu nedenle manuel olarak elde edilen üretim miktarından memnun olunan durumlar için operasyonlar otomatikleştirilebiliyor. Robota uygun yörüngeleri öğreterek ve maksimum taşıma kapasitesine dikkat ederek Cobot 24 saat boyunca üretim gerçekleştirilebiliyor. Böylece verimlilikte bir artış gözlemleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.