DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kongre ve konferanslar İstanbul’a dönmeye hazırlanıyor

    Kongre ve konferanslar İstanbul’a dönmeye hazırlanıyor
    28.03.2019
    A+
    A-
    Kongre ve konferans turizminde 2010 yılında dünyada 7’nci sıraya kadar yükselen İstanbul, tekrar kongrelerin ilgi odağı haline geliyor. 2019 yılında beşinci yılını kutlayan ve bu süreçte 190’dan fazla ülkeden misafiri ağırlayan Hilton İstanbul Bomonti de, bu yıl ev sahipliği yapacağı kongre ve konferansların sayısını artırıyor.
    Kongre turizminde altın dönemini 2010 yılında yaşayan Türkiye, dünyada en çok kongre yapılan 18’inci ülke olurken, İstanbul dünya şehirleri arasında 7’nci sıraya kadar yükseldi. 2010 yılını bu rekor rakamlarla kapatan Türkiye’deki kongre turizminin 2019’da popülerliğini yeniden kazanması bekleniyor. Bu yıl geçen yıllara göre büyük ölçekli uluslararası konferanslar İstanbul’u daha fazla tercih ederken, şehrin en büyük konferans oteli olan Hilton İstanbul Bomonti de birçok büyük organizasyona ev sahipliği yapacak.
    Hilton İstanbul Bomonti’ye gelen büyük ölçekli uluslararası konferans talepleri önceki 2- 3 yıla oranla 2019 yılında artarken, sonraki yıllarda da İstanbul’un kongre turizmi için en önemli destinasyonlar arasında yer alması bekleniyor. İstanbul Kültür Turizm raporunun 2018 yılı verilerinde yılın ilk dokuz ayında İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %26 artış gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre ise Türkiye’nin 2019 yılında 41,5 milyon yabancı turist ve 35,2 milyar Dolar turizm gelirine ulaşılacağı tahmin ediliyor. Bu gelirin sağlanmasında kongre turizmi de önemli bir paya sahip. Dünyanın dört bir yanından katılımcısı olan IDF Dünya Süt Zirvesi 2019, Hilton İstanbul Bomonti’yi tercih eden kongrelerden biri.
    2 bin 359 toplantıya ev sahipliği yaptı
    Şehrin en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti, ödüllerle, dünya liderlerine ev sahipliği yaptığı çok sayıda konferansla ve konaklama sektörüne kattığı değerle başarılarla dolu beş yılı geride bıraktı. Otel, modern konaklama endüstrisinin birçok yönünü yaratan ve bu yıl 100. yılını kutlayan Hilton markasının bir parçası olarak açıldığı günden bu yana misafirlerine eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Geride bıraktığı 5 yılda Dünya Ekonomik Forumu’ndan Afrika Enerji Forumu’na NATO toplantısından Dünya Posta Birliği’ne kadar toplam 2 bin 359 toplantı ve konferans gerçekleştiren Hilton İstanbul Bomonti, 190’ı aşkın ülkeden misafir ağırladı.
    Kongreye gelen 2 bin 200 Dolar harcıyor
    Türkiye’ye gelen turistlerin kişi başı ortalama harcaması 700 Dolar. Bu rakam kongre turizmi noktasında bakıldığında dünyada 2 bin 200 Dolar seviyesinde. Kongre turizminin tekrar güçlenmesi halinde Türkiye’nin 2023 yılı hedefi olan 60 milyar dolar olan turizm hedefinin tutturulmasına da destek olacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.