DOLAR 32,3814
EURO 35,029
ALTIN 2326,167
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut kredisi faizleri son 13 ayın en düşük seviyesine ulaştı

    Konut kredisi faizleri son 13 ayın en düşük seviyesine ulaştı
    05.08.2019
    A+
    A-

    Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası özel bankalarla başlayan düşüşler kamu bankalarının faiz indirim kampanyası ile hızlandı. Konut kredisi faiz oranları son 13 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

     

    2018’in ikinci yarısı sonrasında kur etkisi ile hızla yükselerek %3’ lere kadar ulaşan konut kredisi faiz oranları yeni yılın ilk sekiz ayında da ortalama %1.5 seviyelerinde seyrettikten sonra Ağustos ayı itibariyle %1’in altına geriledi.

     

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre hafta başı itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.76’ya kadar düştü. Söz konusu oran bir önceki ayın aynı haftasına göre %0.24 azalış gösterdi. Konut kredisi faiz oranları 25 Temmuz 2018 sonrası en düşük seviyesine ulaştı.

     

    Bankaların konut kredisi faizleri Ağustos ayı itibariyle psikolojik sınır olan %1’in altına geriledi. En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın uyguladığı %0.99’a kadar düştü. Özel bankalarda ise faizler %1.47’den başlıyor.

     

    Konut Kredisi Taksitleri Ne Kadar?

    Ağustos başında en düşük konut kredisi faiz oranı olan %0.99 ile konut kredisi hesaplama yapıldığında 150.000 TL kredinin 180 ay vadede aylık taksitleri 1.790 TL oluyor. Bu miktar Temmuz sonunda faiz indirimleri gerçekleşmeden önce yaklaşık 2.500 TL oluyordu.

    Kamu Bankalarının Konut Kredisi Faizleri 

    İndirimler sonrasında üç kamu bankası da konut kredisi faiz oranlarını %0.99 olarak uygulamaya başladı. Fakat bu oranların kullanılabilmesi için müşterinin yüksek kredi puanına sahip olması, konut kredisine ek sigortaların kullanılması ve gerekli görülmesi halinde ek ipotek beyan etmesi talep ediliyor. Kredi puanı ortalama olan müşteriler için %1.39 faiz oranı sunuluyor.

    Ziraat Bankası Konut Kredisi 

    Ziraat Bankası indirimler sonrasında tabela konut kredisi faizlerini %0.99’a çekse de bu oranı kullanamayan müşterileri için %1.39 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

    HalkBank Konut Kredisi 

    HalkBank Kampanyalı Hesaplı Evim konut kredisi için %0.99 faiz oranı sunsada Canım Evim Konut Kredisi için %1.39 faiz oranı sunuyor.

     

    VakıfBank Konut Kredisi 

    VakıfBank tabela konut kredisi için %1.49 faiz oranları sunarken kampanyalı sarı panjur konut kredisi için %0.99 faiz oranı sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.