DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden hızlandı 

    Konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden hızlandı 
    28.10.2019
    A+
    A-

    Merkez Bankası’nın Ekim ayı politika faizinde 250 baz puan indirim yapması ile bankaların konut kredisi faiz indirimleri yeniden hızlandı. Ekim sonunda konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

    Barış Pınarı Operasyonun başlaması ile artan dolar kuru ve ABD’nin yaptırımları ile Türk Lirasında kısmi değer kaybı yaşanmıştı. Söz kosu dönemde kurdaki yükseliş ve riskler karşısında bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki yaklaşık 4 aydır devam eden seri düşüş hareketi yavaşladı. Hatta bazı bankalarda kredi faiz oranları yükseliş yönünde hareket izledi.

    Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta Ekim ayı politika faiz oranlarında beklentinin üstünde şekilde 250 baz puanlık indirim yaparak faiz oranlarını %14’e çekmesi sonrasında bankaların kredi faiz indirimleri yeniden hızlandı. Haftanın son işlem gününde dört banka konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirdi. İndirimlerin bu hafta daha da hızlanması bekleniyor.

    Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.46’ya gerilerken en düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının kampanyalı faiz oranı olan %0.99 seviyesinde kalmaya devam ediyor. Özel bankalardaki en düşük konut kredisi faiz oranı ise %1.07’ye kadar geriledi.

    28 Ekim itibariyle en uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için masraflar hariç toplam geri ödemesi 133.100 TL’ ye karşılık geliyor. Aylık taksit tutarları ise yaklaşık 2.200 TL oluyor.

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre Ekim ayının son haftasında tüm bankaların güncel konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

    Ziraat Bankası Konut Kredisi: Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL dek krediler  için %0.99 faiz oranı sunuyor.

    HalkBank Konut Kredisi: HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için %1.21 faiz oranı kullandırıyor.

    VakıfBank Konut Kredisi: VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

    Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı: Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını %1.07’e indirdi.

    İNG Konut Kredisi: İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  %1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    TEB Konut Kredisi: TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.1’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.

    Türkiye Finans Konut Finansmanı: Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.12 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

    Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi: Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde %1.17 faiz oranı sunuyor.

    Akbank Konut Kredisi: Akbank konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1.17 olarak uyguluyor.

    İş Bankası Konut Kredisi: İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını %1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %1.75 seviyesinde.

    ICBC Konut Kredisi: ICBC Bank kampanyalı konut kredisi için %1.19, tabela faizleri kapsamında ise %2 faiz oranı sunuyor.

    Garanti BBVA Konut Kredisi: Garanti BBVA ise 5 yıl vadeye kadar %1.22, 10 yıl vadeye kadar %1.2 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

    QNB Finansbank Konut Kredisi: QNB Finansbank faiz indirimi sonrasında 10 yıl vadeye dek %1.28 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    DenizBank Konut Kredisi: DenizBank kampanyalı konut kredisi için %1.37 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise %1.79 faiz oranı sunuyor.

    Şekerbank Konut Kredisi: Şekerbank  5 yıl vadeye kadar %1.49, 7 yıl vadeye kadar %1.54 ve 10 yıl vadeye kadar %1.64 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    HSBC Konut Kredisi: HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar %1.79 faizli konut kredisi kullandırıyor.

    Anadolubank Konut Kredisi: Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 5 yıl vadeye kadar %1.79, 10 yıl vadeye kadar %1.85 faiz oranı sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.