DOLAR 32,3783
EURO 35,051
ALTIN 2325,815
BIST 9141,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut kredisinde fırsatlar artmaya devam ediyor

    Konut kredisinde fırsatlar artmaya devam ediyor
    08.10.2019
    A+
    A-

    Bankaların kredi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken, konut kredisi faizleri ve kampanyaları da artmaya devam ediyor. Konutta fırsat dönemi başladı. 

    Bankaların kredi faiz oranları Merkez Bankası’nın politika faiz indiriminin ardından peş peşe düşmeye başladı. İhtiyaç kredisinde kampanyalı faiz oranları %1.18’e kadar düşerken ortalamada ise 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Taşıt kredisinde ise ise faiz oranları Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Yapı Kredi Bankası kampanyalarında %0.49’a kadar düştü.

    Konut kredisinde ise piyasanın hareketlenmesi ile bankalar ve firmalar kampanya yarışına girdi. Konut kredisinde faiz oranları ortalaması son 15 ayın en düşük seviyesine gerilerken kredili satışlar ise son verilerde %168 artış gösterdi.

    Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1’in Altına İndi 

    Kamu bankalarının ağustos ayında başlattığı kampanya ile faiz oranları %1’in altına indi. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank kampanyalı ürünleri için 500.000 TL’ye ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı kullandırmaya devam ediyor.

    Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Fırsatı 

    Enflasyon endeksli konut kredisi ürünleri de TÜFE’nin eylül ayında tek haneye inmesi ile yeniden cazip konuma geldi.  Kampanyanın başladığı Haziran ayında %1.75, Temmuz ayında %1.5, Ağustos ayında %1.57 ve Eylül ayında %1.44 olan enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Ekim ayında %0.96’ya indi.

    Firma Anlaşmalı Konut Kredileri 

    Piyasanın hareketlenmesi ve faizlerin düşmesi ile firmaların da faizleri katkısı arttı. Firma katkı paylı konut kredisi ürünlerinde faiz oranları %0.79 düştü. Aylık %10 maliyet ile en düşük maliyete sahip olan konut kredisi ürünü dahilinde yurt genelinde binlerce konut bulmak mümkün. Ayrıca bazı firmalar katkı paylarını arttırarak kredi faizlerini %0.69’a kadar düşürüyor.

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre 8 Ekim itibariyle bankaların güncel faiz oranları üzerinden 175.00 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri 2.500 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 300.000 TL’ ye karşılık geliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.