DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konutların yarısında DASK bulunmuyor

    16.08.2019
    A+
    A-

    Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez: “Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK sigortası henüz yeterli oranda değil. Sigortalılık oranı ülke genelinde %51.5 civarında. Konutların yarısında DASK bulunmuyor. Depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için DASK sigortası yapılması ertelenmemeli.”

    150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Marmara Depremi’nin 20. yıldönümünde deprem sigortasının önemine ve gelinen noktaya dikkat çekti. Son yıllarda zorunlu deprem sigortası DASK’a olan talebin arttığını ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranı %51.5’e ulaştığını belirten Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez, “DASK, bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan bir sigorta türü. Sigortalılık oranı artış gösteriyor ancak Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK henüz yeterli oranda değil. Konutların yarısında DASK sigortası bulunmuyor.” dedi.

    Sigortalılık oranı %51.5

    Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranı %51.5 ve 9 milyon adet yürürlükte olan poliçe bulunuyor. DASK verileri incelendiğinde, sigortalılık oranında Marmara Bölgesi açık ara ilk sırada yer alırken, Marmara’yı Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni takip ediyor. Toplam prim üretimi ise 1.2 milyar TL civarında bulunuyor.

    Resim

    DASK sigortası yapılması ertelenmemeli

    Generali Sigorta olarak çağrı merkezi ve acenteler üzerinden 2 dakika gibi kısa bir sürede DASK fiyatını hesaplama olanağı sunduklarını da belirten Kerem Ölmez: “Uzmanlar tarafından İstanbul’da yaşanması öngörülen deprem mülkiyet sahiplerini tedirgin ediyor. Bu noktada İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de deprem veya depremden kaynaklanan tüm maddi zararlara karşı mülkiyet sahiplerini gözeten DASK bir zorunkluluk haline geliyor. Dolayısıyla depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için DASK sigortası yapılması ertelenmemeli.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.