DOLAR 32,5885
EURO 34,7922
ALTIN 2507,852
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Albayrak Atlantik Konseyi Zirvesi’nde konuştu

    Bakan Albayrak Atlantik Konseyi Zirvesi’nde konuştu
    25.04.2017
    A+
    A-

    Atlantik Konseyi Zirvesi’nde konuşan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Kazan kazana dayalı bir iş birliği olması koşulu ile bölgesel ve küresel barışa ve istikrara dayalı her projeye destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Atlantik Konseyi Zirvesi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. İşte Albayrak’ın konuşmasından öne çıkanlar:

    “Sadece büyüyen ekonomisi ile değil son 15 yıllık başarı hikayesi ile yoğun yatırım ajandası ile Türkiye sürece en büyük katkıyı yapan ülkedir.

    Türkiye yerli kaynaklarını yüzde 50’ye çıkarttı. Yenilenebilir enerjide de büyük adımlar attık. Enerji maliyetlerini üçte bire düşürdük. Uluslararası enerji arz güvenliğini sisteme dahil etmek için çok çalışmaya devam edeceğiz. Sadece gaz piyasalarında değil, yerli ve yenilebilir kaynakları arttırarak bu yetmez diyerek kazan-kazan stratejisiyle çok önemli adımlar attık. Geçtiğimiz ay en büyük güneş tarlası ihalesiyle, enerji maliyetlerini düşürdük. Temmuz ayında enerji firmalarının yoğun katılımıyla 1 milyarlık porföyü sektöre dahil edeceğiz.

    Gaz depolama hacmini 2,7 milyar küpten 11 milyar küplere çıkaracağız. TANAP önümüzdeki yıl bitecekken, Türk Akımı projesini ise 2020’ye kadar bitireceğiz.

    Kazan kazana dayalı bir iş birliği olması koşulu ile bölgesel ve küresel barışa ve istikrara dayalı her projeye destek olmaya devam edeceğiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.