DOLAR 32,5795
EURO 34,995
ALTIN 2456,547
BIST 9761,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Korona virüs süresince müstakil arsalara talep arttı

    Korona virüs süresince müstakil arsalara talep arttı
    15.06.2020
    A+
    A-

    Covid-19 sürecinde “Evde Kal” tedbirleri, vatandaşın konut talebini yeniden şekillendirdi. Evden çalışan çoğu tüketici, bu süreçte şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev arayışına girdi. Vatandaşın, yeşil ve açık alanlar için ileriye dönük yatırım yapmak istemesi bu gayrimenkullerdeki fiyat artışını da beraberinde getirdi. Konuyla alakalı gayrimenkul uzmanları da arsa alımlarına yönelik oluşan yoğun taleplerin özellikle Silivri, Çatalca ve Hadımköy bölgelerinde bulunan arsaların maliyetlerini de arttırdığına dikkat çekti.

     

    YÜZDE 25 ARTIŞ YAŞANDI

    Salgın dönemi ile birlikte çok katlı apartmanlara verilen önemin yerini müstakil evler almaya başladı. Endeksa’nın açıkladığı verilere göre, korona virüs sürecinde satılık müstakil evlerde fiyat ortalaması yüzde 25, kiralık dairelerde yüzde 18 arttı. Arama motorlarında bahçeli ev arayışları ise yüzde 252 artış gösterdi. Bu süreçte Kuzey Marmara otobanı projesi ile önemli bir yatırım alanı haline gelen Silivri ve Çatalca bölgesi, müstakil ev arayışında vatandaşların uğrak noktası oldu. Gayrimenkul uzmanları ise özellikle salgın döneminden sonra bu bölgelerdeki çiftlik tipi evlere, yazlıklara, bahçeli ev ve arsalara oluşan yoğunlukta daha da artış yaşanacağını belirtiyor.

    Silivri, Çatalca ve Hadımköy bölgeleri, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yapılacak yatırımlar ile büyük bir merkez olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda uzmanlar, buraların İstanbul’un geleceğindeki 3’üncü bölge olarak şekilleneceğine ve oturacağına da dikkat çekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.