DOLAR 32,3403
EURO 35,1052
ALTIN 2239,411
BIST 8885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koronavirüs sonrası açık hava AVM’leri hız kazanacak

    Koronavirüs sonrası açık hava AVM’leri hız kazanacak
    25.03.2020
    A+
    A-

    2023 yılına kadar mevcutta olan 453 AVM sayısına en fazla 10 AVM daha ekleneceğini belirten Lens Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Geliştirme Danışmanı Can Aydınoğlu, koronavirüs sonrasında açık AVM’lerin daha fazla ziyaretçi ağırlayacağını belirtiyor.

    Son dönemde alışverişin yanı sıra ziyaretçilerinin daha çok sosyalleşme alanı olarak görmeye başladıkları AVM’ler şekil değiştirmeye başladı. Ağırlıklı olarak açık AVM’lerin yapımı son 2 yılda hız kazanırken, yeme içme sektörü de açık hava alanlarında daha fazla büyüyor. AVM’lere gelen ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu vakitlerinin çoğunu yeme içme mekanlarında harcıyor, alışverişe ise daha az vakit ayırıyorlar. Koronavirüs dolayısıyla AVM’lerin geçici bir süre kapatılması, virüs sonrasında kapalı alanlara olacak ilgiye de azaltacaktır.

    Lens Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Geliştirme Danışmanı Can Aydınoğlu: “Dünyada da ülkemizde de birbirinden izole alanlarda duvarlarla çevrili toplu konut projelerinden ve bunlardan ayrı konumlarda arabayla ulaşılan büyük AVM’lerden uzaklaşılarak yaşama dair tüm ihtiyaçları bir arada, kısa zamanda karşılayabileceğimiz, yaşayan semt merkezlerine doğru bir eğilim var. 2023 yılına kadar mevcutta olan 453 AVM’ye 10 AVM daha eklenecek ve bunlar da açık hava AVM’si olacak. Çünkü ziyaretçiler kendilerini caddede gezerken hissetmek, temiz hava almak istiyorlar” derken, artık caddeleşen alışveriş merkezlerinin döneminin yaşanmaya başlayacağına ve koronavirüs sonrasında açık hava AVM’lerinin daha da trend olacağını sözlerine ekliyor. Kurtköy Yenişehir’de, Sabiha Gökçen’e yürüme mesafesinde bulunan 33 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu 1162 konuttan ve 85 ticari alandan oluşan Lens Yaşam’da da sanatı, sporu, eğlenceyi ve alışverişi bir araya getirdiklerini belirten Aydınoğlu, gayrimenkul piyasasının içinden geçmiş olduğu çok zor bir dönemde, satışa sunulan 500 rezidansın tamamına yakınının inşaat devam ederken satıldığını söylüyor. Ticari alanlarda da 3 ay içinde 300 kiralamanın gerçekleştiğine dikkat çeken Aydınoğlu, proje tamamlanmadan kiralamaların yüzde 75 oranında bitirilmesinin açık hava konseptli projelere olan yoğun ilgiyi gösterdiğini sözlerine ekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.