DOLAR 32,5015
EURO 34,9607
ALTIN 2429,296
BIST 9809,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kraft ambalaj üretiminde Işıklar Ambalaj ile BillerudKorsnäs stratejik işbirliğine gitti

    Kraft ambalaj üretiminde Işıklar Ambalaj ile BillerudKorsnäs stratejik işbirliğine gitti
    05.03.2019
    A+
    A-

    Işıklar Holding’in iştiraki olan Işıklar Ambalaj, dünyanın lider kraft kağıt üreticisi BillerudKorsnäs ile işbirliği gerçekleştirdi. Işıklar Ambalaj, BillerudKorsnäs’ın geliştirmiş olduğunu yüksek teknolojili ürünleri kullanarak yağmura dayanıklı ve çimento karışımının içinde kendiliğinden kaybolan kraft ambalajlar üretecek.

    Türkiye’nin köklü kâğıt ambalaj üreticilerinden Işıklar Ambalaj, dünyanın lider kraft kâğıt üreticisi İsveçli BillerudKorsnäs ile işbirliği anlaşması gerçekleştirdi. Çimento, yapı malzemeleri, gıda, maden, kimya ve tohum gibi farklı ürün gruplarına yönelik kraft ambalajlar üreten Işıklar Ambalaj, yapılan anlaşma kapsamında BillerudKorsnäs’ın geliştirmiş olduğu yüksek teknolojili ürünleri ile üretim yapma imkanına kavuşacak.

    Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, “Sürdürülebilir ve çevreci üretim vizyonumuz doğrultusunda önemli bir işbirliğine imza attık. Bu kapsamda BillerudKorsnäs’ın yağmura dayanıklı, uzun raf ömrü sağlayan ve 4 saat boyunca su geçirmeyen Rainsafe ürün teknolojisi yeni ürünlerimizde yer alacak. Aynı zamanda kaybolan torba özelliği olan, çimento malzemeleri ile karıştırıldığında malzemenin bir elementi haline gelen D-Sack® ürününü de yapı malzemeleri ve çimento ambalajlarımızda kullanacağız.” diye konuştu.

    Konya ve Irak’ta Üretilecek!

    İlgili ürünlerin aynı zamanda müşterilerinin karlılığını artırabileceklerini vurgulayan Girişken, üretimin Konya ve Irak Erbil’de bulunan fabrikalarında yapılacağını belirtti. Girişken, “Yüksek teknolojili ve sürdürülebilir ürünlerimizi hem yurt içi pazara sunacağız hem de yurt dışına ihraç edeceğiz. Bu ürünler bizi dünya pazarında güçlü hale getirecek.”şeklinde konuştu.

    Işıklar Ambalaj olarak her zaman sürdürülebilir malzemeler üretmeye odaklandıklarını belirten Girişken, yenilikçi ürünler ile dünya kâğıt torba pazarındaki pozisyonlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.