DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük ressamların hayalinde ressam, astronot ve bilim kadını olmak var

    Küçük ressamların hayalinde ressam, astronot ve bilim kadını olmak var
    24.04.2017
    A+
    A-

    Gratis’in 7 – 10 yaş arası çocuklar arasında düzenlediği geleneksel resim yarışmasının bu yılki sonuçları açıklandı. 8’incisi gerçekleştirilen ve çocukların hayallerindeki mesleklerin resmini yaptığı yarışmanın kazananlarından Berke Doruk Atinel ressam, Ela Savgı astronot, İlayda Aslan ise bilim kadını olma hayalini resmetti. Yarışma sonuçları için düzenlenen Gratis Resim Festivali’ne Türkiye çapından ilk 12 sıralamasına giren çocuklar ve aileleri katıldı.

    Gratis’in Türkiye çapında çocukların hayal güçlerini geliştirerek sanat ve resim sevgisi aşılamak amacı ile düzenlediği resim yarışması sonuçlandı. 8 yıldır gerçekleştirilen Geleneksel Gratis Resim Yarışması’nın bu yılki konusu “Hayalimdeki Meslek” oldu. Yarışmaya 4 binin üzerinde öğrenci resimleri ile katılım gösterdi. Jüri tarafından yapılan oylama sonucunda yarışmada dereceye giren küçük ressamlar ödüllerini, gezi, eğlence aktiviteleri ile ödül törenini kapsayan Gratis Resim Festivali’nde aldı.

    7-10 yaş arası çocukların katılımı ile gerçekleşen resim yarışmasında 1’inci olan İzmir’den Berke Doruk Atinel (10) ressam olmak istediğini boyalarla anlatırken, 2’inci olan Kayseri’den Ela Savgı (10) astronot hayalini resmetti. 3’üncü olan Keşan’dan İlayda Aslan (9) ise bilim kadını olmak istediğini bir laboratuvar resmederek gösterdi. İlk 3 sıralamasına giren küçük ressamlar sanatsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini geliştirecek uluslararası katılımlı yaz kampı ödülü kazandı.

    Katılımcılar arasından ilk 12’ye girme başarısı gösteren çocuklar, Gratis Resim Festivali için İstanbul’da bir araya geldi. Festival kapsamında 2 gün boyunca aileleri ile eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalayan küçük ressamlar, final günü resmettikleri mesleğin kıyafetlerini de giyerek hayallerine bir adım daha yaklaştılar. Yarışmanın ilk 12’sine giren çocukların hayallerinde ressam, astronot, bilim insanı, dişçi, hostes, öğretmen, veteriner, tasarımcı ve mimar olmak yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.