DOLAR 32,5206
EURO 34,8045
ALTIN 2424,11
BIST 9730,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kuvars yüzeyler son 10 yıldır büyüme trendi içinde

    Kuvars yüzeyler son 10 yıldır büyüme trendi içinde
    21.08.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’nun Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, yüzeylerde dayanıklılığın önemini anlatırken, en dayanıklı malzemelerden birinin kuvars olduğunu belirtiyor

    Mutfaklar ve banyolar evin en çok kullanılan alanlarının başında geliyor. Sık kullanılan, darbeye ve çizilmeye açık olan bu alanlarda dayanıklı yüzeylerin önemi de artıyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’nun Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, yüzeylerde dayanıklılığın önemini anlatırken, en dayanıklı malzemelerden birinin kuvars olduğunu açıklıyor.

    “Gelişmiş yemek kültürüne sahip Türkiye’de, mutfak tezgahlarında dayanıklılık önemli”

    Yüzeylerde dayanıklılık kriteri konusunda nanoteknolojiyle geliştirilen kuvars yüzeylerin önemine dikkat çeken Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, “Yemek kültürünün gelişmiş olduğu ve mutfakta fazla vakit geçiren ülkelerde, özellikle Türkiye’deki kullanıcılar için yüzey dayanıklılığı daha önemli hale gelmeye başladı. Kuvars esaslı kompoze taş teknolojisi bu ihtiyaca mükemmel cevap veriyor. Doğadaki en sert ve dayanıklı doğal malzemelerden biri olan kuvars ile üretilen tezgahlar nanoteknolojiyle daha da gelişti. Örneğin, banyo ve mutfaklarda uzun yıllardır geleneksel olarak mermer ve granit kullanılıyordu. Granit bir tezgahın gözenekli yapısı sebebiyle bölgesel ezikler ve lekeler oluşuyordu. Oysa, nanoteknolojiyle geliştirilen kuvars yüzeyler, her türlü mutfak asitlerine, lekelere ve çizilmelere çok yüksek direnç gösteriyor. Gözeneksiz yapıları ile kolayca temizlenirken, çizilme ve lekelere karşı üst seviyede dayanıklılık sağlıyor” dedi.

    “Mermer ve granitten çok daha uzun ömürlü”

    Şensan, “Kuvars esaslı kompozit yüzeyler tüm dünyada son 10 yılda çok hızlı bir büyüme trendi içinde. Ürünün renk çeşitliliği ve yüksek dayanımı hızlı büyümenin ana etkeni. Biz de Cosentino olarak yüzde 90-95 seviyesinde doğal kuvars bulunduran, mermer ve granitten çok daha uzun ömürlü olan ürünlerimizle yüksek çizilme, hijyen ve leke dayanımı sunuyoruz. Doğal taşlar ile kıyaslanmayacak kadar çok çeşitli renk ve desenler ile tasarımcılara çok daha zengin alternatif imkanı veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.