DOLAR 32,4985
EURO 34,9352
ALTIN 2434,815
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    LAMP 83’ten İş Bankası’na teknolojik aydınlatma

    13.08.2019
    A+
    A-

    Türkiye İş Bankası’nın inovatif ve modern tasarımıyla dikkat çeken yeni nesil ofisi Çevik Atölye, LAMP 83’ün yüksek teknoloji içeren ürünleriyle aydınlatıldı.

    İş Bankası, İş Kuleleri’nde yer alan ve Dijital Çağ’ın gerektirdiği yeni iş yapış şekillerine uygun olarak tasarlanan Çevik Atölye’yi, çevik bir organizasyon denemesi olarak kurdu. LAMP 83, gerek çalışma ortamının informal tasarımı, gerekse iş yapış şekli ve manifestosu ile farklılaşan İş Bankası Çevik Atölye’deki aydınlatma ürün ve teknolojik kontrol sistemi seçimlerini; modern ve yenilikçi mimari konsepte bağlı kalarak yaptı.

    930 m2’lik bir alana yayılan atölyede, DALI dim edilebilen ürünlerle beraber, mekanları birbirinden ayrıştırabilmek adına farklı ürünlerde 3000K ve 4000K ışık renk sıcaklıkları tercih edildi. Genel aydınlatmada Joy sıvaüstü, yeşil duvarın aydınlatılmasında lensle beraber ışık üzerinden mükemmel bir kontrol sunan Joy-S ürünü kullanıldı. Normal toplantı odalarında, kamaşması düşük (UGR ≤ 19) olan ankastre Ark ürünler kullanılırken, özel toplantı alanlarında T formunda özel sarkıt ürünlere yer verildi.

    Atölyenin özel görüşme odalarındaki ürünlerde, Bluetooth üzerinden çalışan ve IOS & Android tabanlı yazılım sayesinde ürünlerin mobil cihazlardan kontrol edilmesini sağlayan Casambi otomasyon sistemi kullanıldı. Açık ofis çalışma alanlarında, 180 ve 250 cm çapında halka formunda özel ürünler tercih edilirken, koridorlar, şaşırtmalı olarak yerleştirilen Ark ailesinin sarkıt versiyonları ile aydınlatıldı.

    Resim

    Toplam 265 adet LAMP 83 ürününün kullanıldığı projenin, aydınlatma anlamında en çok dikkat çeken bölümü, forum alanı oldu. Burada LAMP 83’ün mimari form ve detaylara uyum sağlayabilen modüler ve benzersiz ürünü Wiggle ile birlikte İş Bankası’nın meşhur logosu, tavanda yaratılmış oldu.

    LAMP 83 Satış Grup Müdürü Serhan Acar İş Bankası Çevik Atölye için yapılan çalışmayı, ‘İş Bankası gibi ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisinin geliştirdiği böylesine yenilikçi ve teknolojik bir proje içinde yer almak, bizi gururlandırdı. LAMP 83’ün kurulduğu ilk günden bu yana süren inovatif, ileri teknoloji eseri ve yüksek verimli aydınlatma ürünleri – sistemleri geliştirme felsefesi ile Çevik Atölye’nin çalışma mantığı bire bir uyuştuğu için, projeye uygun çözümleri rahatlıkla geliştirebildik ve İş Bankası ekibiyle ortak bir paydada buluşabildik. Kamaşması düşük ürünlerimizi, ışığı daha iyi kontrol eden lensli ürünlerimizi, Bluetooth bazlı kontrol sistemimiz Casambi’yi ve İş Bankası logosunu yarattığımız Wiggle ürünümüzü kullanarak; hem teknoloji, hem çalışan konforu, hem de Çevik Atölye’nin temsil ettiği algı anlamında, projeye değer kattığımızı düşünüyoruz. Böylesine prestijli bir projenin aydınlatmasını üstlendiğimiz için son derece mutluyuz.’ sözleriyle değerlendirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.