DOLAR 32,3065
EURO 35,0579
ALTIN 2308,794
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Levent Gökçe: “Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun klimaya daha az ihtiyaç duyun”

    Levent Gökçe: “Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun klimaya daha az ihtiyaç duyun”
    16.05.2020
    A+
    A-

    Küresel salgına karşı tedbir için çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin daha önemli hale geldiğine dikkat çeken İZODER Başkanı Levent Gökçe, “Yazın klimaların devreye girmesiyle konutlarda enerji tüketimi daha da artacak. Daha az enerji harcamak için evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun, klimaya daha az ihtiyaç duyun” dedi.

    Isı yalıtımının sadece kış aylarında soğuk havaya karşı değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geldiğini vurgulayan İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Başkanı Levent Gökçe, “Son kullanıcı için büyük önem arz eden ısı yalıtımı, binalarda enerji verimliliği sağlayarak aynı zamanda ülke ekonomisini de direkt etkiliyor. Ülke olarak binalarda kullandığımız enerji miktarı, toplam tükettiğimiz enerjinin çok önemli bir kısmını, yüzde 30’u aşmış durumda. Dolayısıyla yalıtımın hepimizi ilgilendiren ciddi bir boyutu var. Alacağımız önlemlerle hem yaz hem kış mevsiminde enerji savurganlığının önüne geçmemiz mümkün. Yalıtım uygulamaları ile doğalgaz ve elektrik tüketimini büyük ölçüde azaltabiliriz” diye konuştu.

    Isı yalıtım kalınlıkları artırılmalı

    Türkiye’de yalıtım ile ilgili yasal düzenlemelerde enerji limitlerinin iyileştirilerek AB seviyesine getirilmesinin enerji verimliliği için çok önemli bir adım olduğunu belirten Levent Gökçe, şunları söyledi: “AB’deki kişi başına yalıtım malzemesi tüketimi ülkemizdeki tüketimin 2,5 katı. Ülkemizin enerji verimliliği ve çevre ile ilgili hedeflerine ulaşması için mevcut yalıtım kalınlıklarının üzerinde uygulamaları hayata geçirmemiz gerekli. Yeni inşa edilecek tüm binaların çatı, duvar döşemelerinde Avrupa standartlarına uygun CE işaretli ürünlerle ısı yalıtımı yaptırır ve pencerelerinde kaplamalı yalıtım camı üniteleri kullanırsak ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmamız mümkün. Türkiye’de sadece binaların enerji verimli hale getirilmesiyle (En az C sınıfı binalar) her yıl 9 milyar dolar tasarruf elde ederek ekonomimize önemli ölçüde katkıda bulunabiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.