DOLAR 32,6
EURO 34,8011
ALTIN 2499,006
BIST 9456,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı Rize oldu

    Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı Rize oldu
    18.07.2017
    A+
    A-

    1957 yılından bugüne sadece peynir üreten ve bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Ekici Peynir, Türkiye’nin lezzet hikâyelerini yazmaya devam ediyor. Saklı kalmış lezzetlerin ortaya çıkarıldığı yolculukta yeni durak Karadeniz’in en güzel şehirlerinden Rize oldu. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’le birlikte hamsinin, lahananın, patlıcanın ve mısırın tat verdiği yerel lezzetler peynirli tariflerle yeniden yorumlandı

    Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir, “Lezzet Hikâyeleri” projesi kapsamında ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’le birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirleri ziyaret etmeye devam ediyor. Kuruluşunun 60’ıncı yılını kutlayan Ekici’nin Lezzet Hikâyeleri’nin beşinci durağı mavi ile yeşilin her tonunun kucaklaştığı Rize oldu.

    Lezzet Hikâyeleri yolculuğuyla Türkiye’nin bütün bölgelerini ziyaret etmeye devam eden Ekici, Karadeniz’in incisi Rize’nin özgün lezzetlerini farklı çeşitteki peynirleriyle yeniden yorumladı. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte Rize’ye giden Ekici Peynir, Rize mutfağının yanı sıra Karadeniz’in tüm Türkiye’ye nam salmış lezzetlerini de peynirli tariflere uyarlayarak Rize mutfağına farklı bir boyut kazandırdı.

    Eyüp Kemal Sevinç’in Ekici’nin peynir çeşitleriyle hazırladığı Rize’ye özel tariflerde sarmalardan hamsili yemeklere, salatalardan zeytinyağlılara, ekmeklerden hamur işlerine ve tatlılara kadar her türlü lezzet vardı. Kavurma, Muhlama, Etli Lahana Sarma, Marmelatlı Akıtma, Peynirli Lahana Sarma, Turşu Kavurması, Patlıcanlı ve Peynirli Çamlıhemşin Köftesi, Ricotta’lı Hamsili Ekmek ve Labne’li Laz Böreği gibi yöresel lezzetler büyük beğeni topladı.

    Projenin sonunda gidilen her şehrin yöresel lezzetleri Lezzet Hikâyeleri isimli bir kitapta derlenecek. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in danışmanlığında hazırlanacak olan kitapta, yöresel lezzetler ve ait olduğu şehirlerin tarihi güzellikleri zengin görsellerle işlenecek. Kitapta mutfağıyla ön planda olmayan şehirlerin hikâyeleri ve gizli kalmış lezzetleri gün yüzüne çıkarılacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.