DOLAR 32,5656
EURO 34,8254
ALTIN 2418,474
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Loris Karius Türk Mutfağı’nı sevdi

    Loris Karius Türk Mutfağı’nı sevdi
    31.10.2018
    A+
    A-

    Beşiktaş’ın Alman file bekçisi Loris Karius, Türk mutfağını çok sevdiğini söyledi.

    Karius, 2 arkadaşıyla birlikte Sultanahmet’i gezdikten sonra yemek molasını İstanbul’un klasikleşen lezzet durağı 1920 Sultanahmet Köftecisi’nde verdi.

    Kısa sürede mekanı dolduran yerli ve yabanci müşterilerin ilgi odağı olan Karius, arkadaşlarıyla birlikte Sultanahmet Köftecisi’nin lezzet üçlüsü köfte-piyaz-irmik helvası sipariş etti

    1,5 porsiyon köftenin yanı sıra ortaya söylenen şiş kebabın da tadına bakan Loris Karius, yemekten sonra bir süre mekanın çalışanları ile sohbet etti.

    Sultanahmet Köftecisi’nin İngiltere ve Almanya’da da şubesi olduğunu duyduğunu, ancak gitme imkanı bulamadığını anlatan ünlü kaleci, “Sultanahmet köftesinin ününü duymuştum, bugün de tatma imkanım oldu. Gerçekten anlatıldığı gibi güzelmiş.” dedi.

    Avrupa’da daha çok şiş kebap ve dönerin meşhur olduğunu anlatan Karius, “Ben köfteyi daha çok beğendim, bugünden sonra benim favorim köfte oldu” dedi.

    Karius, Türk mutfağını çok sevdiğini, izin günlerinde sık sık adını duyduğu mekanlara giderek yerel tatları tanımaya çalıştığını sözlerine ekledi.

    Karius, yemek sonrasında çalışanların fotoğraf çektirme isteklerini de kırmadı.

    25 yaşındaki Alman file bekçisi, Beşiktaş tarafından Liverpool’dan 2 yıllığına kiralanmıştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.