DOLAR 32,4512
EURO 34,7492
ALTIN 2437,967
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Makarna, Lütfen’den dışarıda iftar yapacaklar için 7 kural

    Makarna, Lütfen’den dışarıda iftar yapacaklar için 7 kural
    17.05.2018
    A+
    A-

    Makarna, Lütfen! e- ticaret sitesi sahibi ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu Ramazan ayında iftarını dışarıda yapmak isteyenleri uyardı. Bayburtoğlu iftar mekanlarında vatandaşların şunlara dikkat etmesini önerdi;

    1.İftar saatinde herkes aynı anda yemek yiyeceği için, sunum öncesinde ürünlerin ne kadar süreyle beklediği açıkta beklediği önemlidir. Buruşmuş, eskimiş görünümlü bir salata ile karşılaşırsanız uzak durun.

    2.Soğuk yemekler gerçekten soğuk, sıcak yemekler de gerçekten sıcak olmalıdır. Çok basit gibi gözükmesine rağmen bu gerçekten önemli bir kuraldır. Havaların ısınması nedeniyle nispeten sıcak ve soğuk zeytinyağlılar, kısır vb. yiyecekler buzdolabından çıkarıldıktan sonra dışarıda 1-2 saatten fazla kalırsa bozulmaya başlarlar. Sıcak yemekler de soğumaya başladıkları gibi bozulmaya yani sizi hasta edebilecek mikroorganizmaların çoğalmasına ortam oluşturmaya başlarlar. Bu yüzden sofradaki ürünlerin ne kadar süredir açıkta olduklarını sorgulayın.

    3.Yemekte, farklı bir koku veyahut farklı bir tat – özellikle bozulmuş, ekşi bir tat- hissediyorsanız kesinlikle o yemeği yemeyin. Yemeği geri gönderin, tüketmeyin. Özellikle bulgur pilavı müşteriler tarafından çok tercih edilmediğinden lokantaların elinde kalabiliyor.

    4.Çocukların, yaşlıların ve de hamilelerin yani bağışıklık sistemi hassas olanların yemeğini gelince ilk olarak siz tadın. Olması gerekenden daha ekşi bir tat alırsanız yemeyin ve yedirmeyin.

    5.Pilav fazla yapılırsa bir işletmede ertesi gün yayla çorbası ya da kadınbudu köfte olarak değerlendirilebilir. Pirinç pilavının ikinci kez tam ısıtılmamasından kaynaklanan zehirlenme vakaları olabilir, yayla çorbası ve kadınbudu yemeklerini çok tercih etmeyin, pilavın taze ve sıcak olmasına dikkat edin.

    6.İftara gittiğiniz yerin spesiyali neyse onu tercih edin. Az tercih edilen bir yemek sipariş ederseniz bekleme ihtimaliniz vardır ve gıda güvenliği açısından risk teşkil edebilir.

    7.Suyu, ayranı kapalı şişelerde tüketmeye çalışın. Özellikle bilmediğiniz bir yerse bu kurala özellikle dikkat edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.