DOLAR 32,3372
EURO 35,1744
ALTIN 2247,278
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Makina sektörü, MAKTEK İzmir Fuarı’nda bir araya geliyor

    Makina sektörü, MAKTEK İzmir Fuarı’nda bir araya geliyor
    15.09.2017
    A+
    A-

    MAKTEK İZMİR FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

    Makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşması MAKTEK İzmir Fuarı, 4-7 Ekim 2017 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek. TÜYAP tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenlenen fuar, makina sektörünün öncü firmalarını bir araya getirecek. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ve 250 firmanın katılımıyla Fuarİzmir’de gerçekleşecek MAKTEK İzmir Fuarı’nın 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

    Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan “Makina” ve “Takım tezgahları” sektörünün kalbi bu yıl İzmir’de atacak. Sektörün en başarılı organizasyonları arasında yer alan ve yıllardır ara vermeden düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı’nın Ege ayağını oluşturan MAKTEK İzmir Fuarı’nın açılış töreni, 4 Ekim 2017 Çarşamba günü gerçekleşecek. Yabancı misyon temsilcilikleri ve alım heyetlerinin de ağırlanacağı fuarda, geleceğin akıllı üretim teknolojileri sergilenecek ve yeni pazarlara açılma konusunda firmalara imkan sağlanacak.

    FUARLAR EKONOMİYİ DESTEKLİYOR

    Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üretimin olmazsa olmazı olan takım tezgahlarının gelişimi, diğer sektörleri de doğrudan etkiliyor. Sanayide imal edilen her ürün, ya bir takım tezgahı ya da yine bir takım tezgahı ile imal edilmiş bir makina ya da kalıp vasıtası ile üretiliyor. Bu açıdan takım tezgahı satışlarındaki ivmeler ülke ekonomisi hakkında da çeşitli fikirler veriyor. Satışların artması üretimin arttığını gösterdiğinden ülke ekonomisinde de olumlu bir gelişmeye işaret ediyor. Yerli ve yabancı takım tezgahlarını bir arada görerek kıyaslama imkanı sunduğu için MAKTEK büyük bir öneme sahip. Uzun zamandır İzmir’de bu denli kapsamlı bir fuar organize etmek istiyorduk. TÜYAP ile oturup konuştuk ve anlaştık. Bu fuar sadece İzmir için değil, çevre iller ve ülkeler için de büyük potansiyel arz ediyor. İstanbul’daki fuara katılamayanlar bu fuara gelebilecek. Bu tür fuarlar Türkiye ekonomisine ve kendi sektörüne büyük katkı sağlıyor.”

    250 MİLYON DOLARLIK İŞ HACMİ HEDEFLENİYOR

    Ege Bölgesi’nin, makina sektörünün gelişimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, iki yılda bir düzenlenerek geleneksel hale gelmesi planlanan MAKTEK İzmir Fuarı ile ilgili konuştu: “Ege Bölgesi, ülkemizdeki sanayi kuruluşlarının yüzde 16’sını bünyesinde barındırıyor. Bu oldukça önemli bir oran ve Ege Bölgesi’nin taşıdığı büyük potansiyele işaret ediyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nin gelişimine sunabileceğimiz katkılardan yola çıkarak alanlarında marka olmuş fuarlarımızı bu bölgelere de taşımaya karar verdik. Dönüşümlü olarak gerçekleştireceğimiz MAKTEK Fuarı, tekli yıllarda İzmir’de, çiftli yıllarda ise İstanbul’da sektörü bir araya getirecek. Geleneksel imalat sanayinin yerini, bilişim teknolojileriyle entegre olmuş üretim sistemlerine bıraktığı Endüstri 4.0, önümüzdeki 10 yıl içinde, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için yeni fırsatlar yaratacak. MAKTEK İzmir’de, Endüstri 4.0’a uygun üretim için gerekli makinalar sergilenecek. 43 bin m2 kapalı alanda gerçekleşecek fuar diğer büyük sanayi şehirlerinden ziyaretçileri de ağırlayacak. Geleceğin akıllı üretim teknolojilerinin görülebileceği fuarın bu yıl 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratmasını hedefliyoruz.”

    MAKTEK İzmir Fuar’ında, universal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek.

    MAKTEK İzmir, 4 – 6 Ekim 2017 tarihlerinde 10:00 – 19:00, 7 Ekim 2017 tarihinde de 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.