DOLAR 32,5801
EURO 35,0341
ALTIN 2460,91
BIST 9834,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Masterlar, Mahall Bomonti İzmir sponsorluğunda düzenlenen B. Equine Clup’ta buluştu

    Masterlar, Mahall Bomonti İzmir sponsorluğunda düzenlenen B. Equine Clup’ta buluştu
    23.10.2017
    A+
    A-

    B. Equine Clup Masterlar Kupası adeta bir binicilik şöleni olarak sporseverlerle buluştu. Türkiye’nin en modern binicilik tesislerinden biri olma iddiasıyla yola çıkan B. Equine Clup, ülkemizin en iyi binicilerini ve atlarını Mahall Bomonti İzmir sponsorluğunda Masterlar Kupası’nda ağırladı.

    30 bin TL ödüllü yarışmada Başbakanlık Kupası sahipleri Oktay Sezek, Ömer Çetin, Tuncer Can, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi milli binici Hulki Karagülle, Binicilik Federasyonu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada kupanın sahibi olan Astsubay Başçavuş Onur Taşpınar ile Osman Şen, Uğur Yılmaz ve Hasan Şentürk gibi adeta “Kupa avcısı” usta isimler yarıştı.

    2 turdan oluşan yarışmanın sonucunda Hasan Şentürk birinciliği elde ederken, Oktay Sezek ikinci, Mehmet Tuncer Can ise üçüncü oldu. Bu sonuçla Hasan Şentürk 30 bin TL, Oktay Sezek 7 bin TL ve Mehmet Tuncer Can da 3 bin TL ödülün sahibi oldu.

    Gerçekleştirilen etkinliği ev sahibi Yaraş ailesiyle birlikte Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ve Ege-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan’ın yanısıra biniciliğe ilgi gösteren çok sayıda vatandaş da takip etti.

    B. Equine Clup biniciler tarafından çok sevildi

    Öte yandan düzenlenen etkinlik sonrası konuşan biniciler B. Equine Clup için övgü dolu ifadeler kullandı.

    Günün şampiyonu Hasan Şentürk, “Maneji, ısıtma sahası ve ahırları çok güzel bir yer. Burada çok keyif aldık. Türkiye için çok güzel bir kulüp olmuş. Umarım yeni turnuvalar da düzenlenir.” derken, üçüncü olan Mehmet Tuncer Can da, “Kulübü çok güzel buldum. Burada koşmaktan çok büyük keyif aldık.” ifadelerini kullandı.

    Bursa Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Yedikardeş de B. Equine Clup için, “İzmir güzel bir tesis kazanmış. Buraya gelirken böyle bir tesis beklemiyordum. Yapanların ellerine, emeklerine sağlık. Böyle tesisler yapıldıkça, sporumuza ilginin de arttığını düşünüyorum.” dedi.

    Yarışmanın baş hakemi Günseli Karagülle ise, “Yarışma çok güzel oldu. Kulübü çok beğendik. Her şey özenle yapılmış. Şahsım adına çok keyif aldım. Binicilerimiz de çok memnundu. Bundan sonra da burada birçok yarışlara imza atılır.” dedi.

    Motosikletle geldim, atla dönmeyi düşünüyorum

    Etkinliği değerlendiren isimlerden biri de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Akpınar, “Şehrin bu kadar stresli ortamı içinde insan burada kendini vahada gibi hissediyor. Begüm Yaraş’ı bu güzel tesisi kurduğu için tebrik ediyorum. Çok güzel bir gün geçirdik. At müthiş bir canlı. Adeta insan gibi sizi anlıyor, ortak kaderi paylaşıyor ve yeri geldiğinde ağlayabiliyor. Bugün inanılmaz bir ambians içinde birbirinden estetik atlayışlar gördük. Buraya motorla geldim ama bir an için Karşıyaka’ya atla mı dönsem diye düşünmedim değil.” dedi.

    “İzlerken çok heyecanlandım

    Ege Koop Başkanı Ben çok beğendim. İlk defa bu kapsamda bir turnuva seyrettim. İzlerken çok heyecanlandım. İzmir’in tanıtımı için de önemli bir spor. Yarışmacılar da çok iddialıydı. İzmir için yapılan önemli bir projeydi. Bu konudaki çalışmaların daha da desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum.” dedi.

    Bundan sonraki hedefim dresaj yarışı”

    B. Equine Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Yaraş, “Hiçbir sporcunun yaralanmamasından dolayı çok başarılı bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’de bu sporu yapan insanlar ilk defa tesisimize geldiler ve çok memnun kaldılar. Herkes benden daha çok yarış düzenlememi istedi. Birçok binici buraya gelip, gece ya da gündüz farkı olmaksızın burada gelip çalışma yapabilirler. Bundan sonraki hedefim dresaj yarışı düzenlemek” dedi.

    “Mahall Bomonti İzmir yeni bir atmosfer yarattı”

    Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Mahall Bomonti İzmir projeleriyle, B. Equine Club İzmir Masterlar Kupası’na sponsor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

    “Türkerler olarak inanıyoruz ki sanata spora, kültür hayatına katkı sağlamak; gücümüzü aldığımız topraklara olan borcumuzu ödemenin, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmenin en güzel yoludur. Her zaman söylüyoruz, bizim İzmir’le özel bir bağımız var. İzmir’de inşaattan, enerjiye, gayrimenkulden sağlığa çok sayıda büyük projeler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İzmir için hep en iyisini yapmayı hedefledik. Son dönemde özellikle Mahall Bomonti İzmir projemizle İzmir’in kültür, sanat ve spor hayatına verdiğimiz desteklerle yeni bir atmosfer yarattık. İzmir’in güzelliklerine güzellikler kattık. B. Equine Club da, İzmir’e değer katan çok özel bir proje… En iyileri buluşturan bir ilk. Avrupa standartlarındaki bu projeyi hayata geçiren başta Begüm Yaraş olmak üzere emeği geçen herkese, bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.