DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MBA yapmaktan daha değerli 4 kariyer hamlesi

    MBA yapmaktan daha değerli 4 kariyer hamlesi
    08.06.2018
    A+
    A-

    Özellikle finans alanında kariyer yapmak ya da yönetici olmak isteyenlerin rekabette öne çıkmak, daha iyi bir işe ve unvana sahip olmak için başvurabileceği en etkin yöntemlerden birisi İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (MBA) yapmak. Fakat; prestijli bir özel üniversiteden elde edilecek bir MBA derecesi için harcanan tutar toplamda 120bin Dolar’ı buluyor. Dolayısıyla pek çok aday için MBA bir seçenek olmaktan çıkıyor. Sadece genç yeteneklere odaklanan online kariyer platformu toptalent.co, kariyeri ilerletmek ve daha fazla para kazanmak için MBA yapmaktan çok daha az maliyetli, ancak bir o kadar etkili yöntemlerin de olduğunu söylüyor. toptalent.co, iş zekasını arttırmak ve kişisel markasını geliştirerek rekabette öne çıkmak isteyenlere özel şu 4 kariyer hamlesini öneriyor: Güçlü satış teknikleri geliştirin, başka bir dilde akıcılık kazanın, kod yazmayı öğrenin ve usta bir hikâye anlatıcısı olun.

    Güçlü Satış Teknikleri Geliştirin

    İyi satış yeteneklerine sahip olmanın rekabetçi piyasada üstünlük sağladığı biliniyor. Satış yapabilme kabiliyetine sahip insanlar, başka konularda var olan pek çok eksikliğini bununla kapatabiliyorlar. Satış dahil her alanda bilgi sahibi olanlar ise her şirket tarafından tercih ediliyor. toptalent.co pazarlamanın sadece bir ürünü satmak olarak değerlendirmek yerine fikirlerin de iyi pazarlanması gerektiğini söylüyor. Yetenek kazanımında ise var olan yeteneklerinizi insan kaynakları yöneticilerine doğru şekilde satmanız oldukça önem arz ediyor. Aslında MBA programlarını içeriği düşünüldüğünde adaylar için oldukça önemli olan satışın çok az yer kapladığı görülüyor. Artık pek çok şirketin satış eğitimleri bulunuyor ve bu konuda pek çok ücretsiz içerik piyasada yer alıyor. toptalent.co satış tekniklerinin geliştirilmesinin kariyer planların mutlaka atılması gereken bir adım olduğunu kaydediyor.

    Başka Bir Dilde Akıcılık Kazanın

    İş hayatında artık tek bir dille başarılı olmak mümkün görünmüyor. Bu nedenle genç yeteneklerin mutlaka başka dillerde yetkinlik kazanmaları gerekiyor. İkinci bir dili sadece öğrenmek değil akıcı bir şekilde konuşmak da zorunluluk haline geliyor. toptalent.co, başka bir dilde akıcılık kazanmanın çok zor bir iş gibi gözükse bile, ortalama bir iş insanının günde 6 saatini ayırarak 2 yıl içinde yeni bir dilde akıcı bir aksana kavuşacağını belirtiyor.

    Kod Yazmayı Öğrenin

    Son zamanların olmazsa olmaz yeteneklerinin başında kod yazmak geliyor. Kodlama öğrenmek biraz zor olsa bile, iş hayatında yaptığınız her şeyi olumlu yönde etkileyeceğine garanti verilen bir beceri olarak karşımıza çıkıyor. toptalent.co kodlamanın, mantık ve organize düşünce gerektirdiğini ve insanları karmaşık şeyleri daha küçük ve basit parçalara ayırmaya zorladığını ifade ediyor. Tıpkı zaman ve kaynak yönetiminin temelini oluşturan etmenler gibi kodlamanın da düşünce şekillerinde değişikliğe yol açtığını söylüyor.

    Kod yazmayı öğrenmenin faydaları arasında bir alt program oluşturmanın ve güncellemenin programda birden fazla yerde aynı şeyi yapan kod parçalarını güncellemekten daha kolay olduğunu hızlı bir şekilde fark etmek ve teknik jargonun yanı sıra, teknik bir disiplini anlamak sıralanıyor. Son olarak, tedarik zinciri sistemlerinden tutun müşterilerin telefonlarındaki uygulamalara kadar her işletme yazılımlardan destek alıyor ve kodlama bilen adaylar iş mülakatlarında birinci sıralara yükseliyor.

    Usta bir hikâye anlatıcısı olun

    “Bilgi ekonomisi” kavramı yerini “hikâye anlatma ekonomisine” bırakıyor. İnsanlar artık bilgiyi değil; sizin, şirketinizin ve ürününüzün kendi hayatlarına nasıl uyum sağladığını öğrenmek istiyor. Hikayelerinin anlatıldığını duymak istiyorlar. Milyonlarca izleyiciye sahip TED konuşmalarının hepsi bir hikâye anlatıyor. Viral olmuş online reklamlar bir hikâye anlatıyor. Dinleyicilere ilham vermesi için uçuk fiyatlar talep eden konuşmacılar, dinleyicilerin dikkatini çekebilmek için birer hikâye anlatıyor. Çoğu iş adamı, bir elektronik tabloya nasıl veri atanacağını ve bir grafiği -örneğin- PowerPoint üzerinde nasıl yazacağını bilmesine rağmen çok azı iyi bir hikâyenin nasıl anlatılacağına dair yeterli bilgiye sahip oluyor. toptalent.co iyi bir hikâye anlatıcısının iyi bir çalışan ve yönetici profili çizdiğini ve bu yeteneğin geliştirilmesinin bir MBA derecesinden daha değerli olduğunu açıklıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.