DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘MEB onaylı’ gayrimenkul danışmanlığı sertifikası

    ‘MEB onaylı’ gayrimenkul danışmanlığı sertifikası
    01.02.2017
    A+
    A-

    Türkiye’deki büyüme stratejisine bir biri ardına açtığı ofislerle devam eden ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık zinciri ERA Gayrimenkul, 3 yıldan bu yana Bağdat Caddesi’nde Türkiye’nin ilk ‘Gayrimenkul Akademisi’ ile gayrimenkul danışmanı yetiştiriyor.
    Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) eğitim sertifikası verme yetkisi olan ERA Gayrimenkul, bu sayede Türkiye’de ciddi bir eksik olan eğitimli gayrimenkul danışmanlığı açığını kapatmayı hedefliyor.
    2016 verilerine göre ERA Akademi bünyesinde MEB Bakanlığı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi programı kapsamında  bugüne kadar 1400  kişi eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. ERA Akdemi 2017 yılı Mart ayı itibari ile 4 ayrı sınıfta Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimleri  vermek üzere tam hızla yoluna devam ediyor.
    Gayrimenkul sektöründe kaliteli, eğitimli ve profesyonel kadroların yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan kursun Bağdat Caddesi Göztepe’deki ERA Gayrimenkul merkez binasında eğitimlerinin devam ettiğini söyleyen ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, sektörün bir an önce disipline edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

     “2017 yılında bir düzenleme bekliyoruz”
    Baygan “Türkiye’nin en genç global gayrimenkul danışmanlık firması olmamıza rağmen yıllardan beridir eğitimli gayrimenkul danışmanı yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak ülke genelinde her türlü meslek erbabının artık bir sertifika veya eğitim belgesi olmadan iş yapamayacağı bu günlerde tek istisnai meslek olan gayrimenkul danışmanlığı maalesef ehil olmayan eller tarafından yıllardır yapılmaya devam ediyor.
    Biz bu sektörde aktif olarak faaliyet gösteren bir firma olarak üzerimize düşen görevleri yıllardan beridir yapıyoruz. Eğitim konusunda hiçbir yetkilendirme veya ön eğitim mecburiyeti olmadan, ‘aklına esenin yaptığı iş’ durumunda olan gayrimenkul danışmanlığı konusunda 2017 yılında artık bir düzenleme bekliyoruz” dedi.
    Eğitimlere hız kesmeden devam ediyor.
    Düzenli eğitim ve seminerleriyle Broker ve Gayrimenkul Danışmanlarına sürekli destek veren ERA, 2016 yılının son eğitimi olan CampERA broker kampına KKTC Brokerları dahil Türkiye genelinden 60 Broker ve Broker / Manager katıldı.
    Ayrıca 250 Gayrimenkul Danışmanı sayısına ulaşmış Texas / El Paso’daki ERA franchise ofisi sahibi  Douglas Van Nortwick  ‘başarıya giden yolda tecrübe’ konusu ile ilgili ERA Gayrimenkul Türkiye Broker’larına CampERA’da eğitim verdi.
    Farklı şehir ve lokasyonlardan gelen Brokerlar’ın network yapma fırsatı bulduğu ‘IntERActive Broker Eğitim Programı’nı da sektöre kazandıran ERA, Brokerları’nın profesyonel eğitim almalarına ve yüksek kalitede hizmet veren ekipler kurup geliştirmelerine destek veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.