DOLAR 32,5783
EURO 35,0081
ALTIN 2464,322
BIST 9891,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mehmet Reis: Önceliğimiz yerli üretimi ve çiftçimizi desteklemek

    Mehmet Reis: Önceliğimiz yerli üretimi ve çiftçimizi desteklemek
    16.05.2019
    A+
    A-

    Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından bu yana her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanıyor. Yerli üretim ve çiftçiyi yaptıkları her çalışmada destekleyen Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yerli tohuma ve üreticiye dikkat çekti.

     

    Deneyimli çiftçileri ve yerli tohumlarıyla ekolojik yönden çok değerli bir tarım ülkesine sahip olduğumuzu vurgulayan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Türkiye, tarım ve hayvancılıkta kendine yeten aynı zamanda ihracatta üstün kılacak reformları hayata geçiren bir ülke konumuna ulaştırılabilir. Tarımın dünyada ilk geliştirildiği coğrafyanın üzerine kurulu, bakliyatın gen merkezi olan Türkiye’nin tükettiğinden fazla üreten, ihracatını geliştiren, cari açıktan kurtulup cari fazla veren bir ülke konumuna gelebileceğine inancımız sonsuz. Yeter ki yüksek kalitede, katma değerli üretimi artıracak gerekli iradeyi gösterelim, kararlı olalım ve koordinasyon sağlayalım” dedi.

     

    “Üretici yönlendirilmeli”

    Türkiye’nin verimli toprakları olduğuna ve bu topraklarda en iyi şekilde üretim yapacak çiftçilerin bulunduğuna dikkat çeken Mehmet Reis bakliyat üreticilerinin üretim aşamasında destek yapılmasını ve maliyetlerin aşağı çekilmesini talep ettiklerini söylüyor. Mehmet Reis sözlerine şöyle devam ediyor; “Üreticilerimiz, daha nitelikli, verim gücü yüksek ıslah edilmiş tohumlarla üretim konusunda desteklenmek ve yönlendirilmek istiyor. Bu çerçevede yurt içi tüketim ve dış satım potansiyeli dikkate alınarak her üründen ne kadar üretilmesi gerektiği araştırılıp; ekilecek ürün çeşidi, miktarı belirlenmeli devamında üretim planlaması yapılarak, üretici yönlendirilmeli ve takibi sağlanmalıdır” dedi.

     

    “Yerli tohumun önemi yeni nesillere aktarılmalı”

    Dünya Çiftçiler Günü’nün yerli tohumun önemine dikkat çekilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Mehmet Reis, “Yerli tohum kullanımının artırılması gerekiyor. Geleneksel yerli tohumlarımız toplanarak tohum bankasında saklanmalı ve gelecek nesillere aktarmalıdır. Bilinçli bir nesil ile yerli üretime destek sağlamalı ve yerli ürünleri tüketime teşvik edilmelidir. Biz Reis Gıda olarak sektörde bu bilincin artması ve aktarılması için; Ar-Ge, yerli tohum üretimi gibi konuların gündemde tutulmasını sağlıyoruz” dedi.

     

    Reis Gıda kurulduğu yıldan itibaren, yerli üretimin önemi ile çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini her platformda gündeme taşıyor. Bu topraklar, kıymetini bilenler ile değerlenecek, bereketlenecek ve yeşerecektir.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.