DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mehtap Elaidi Ve-Da-Ha koleksiyonunu sundu

    Mehtap Elaidi Ve-Da-Ha koleksiyonunu sundu
    14.09.2017
    A+
    A-

    Mehtap Elaidi defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2018 sezonu kapsamında 13 Eylül Çarşamba günü saat 21:30’da gerçekleşti.

    Mehtap Elaidi, İlkbahar/Yaz 2018 sezonunda her vedanın bir başlangıç olduğu düşüncesinden yola çıkarak hazırladığı Ve-Da-Ha koleksiyonunu sunuyor. Kelimelerin, sözlerin, yaşananların ve anıların izini taşıyan Ve-Da-Ha koleksiyonu, yeni başlangıçları kutluyor. Tıpkı her doğum günümüzde, pastamızın üzerindeki mumu üflerken eski yaşımıza veda edip, yepyeni bir yaşın bilinmezliklerini kucaklayarak daha fazlasına doğru yelken açmamız gibi… “Ve-Da-Ha” koleksiyonu, daha fazla duygu, aşk, mücadele hayaliye adım attığımız bu yeni başlangıçların taçlandırdığı, hayatı dolu dolu, “en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu” bilerek yaşama arzusunu vurgulamak için yaratıldı.

    “Ve-Da-Ha” koleksiyonu, iki kadının hayatlarının farklı dönemlerinin birbiriyle kesişmesini, ve bu kesişimin onları özgürleştirmesini konu alıyor. Tasarımcı, koleksiyonunda hayatın dairesel döngüsünde başlangıçların ve sonların kesin tanımlarını reddederek sınırların belirsizliğini savunuyor. Tasarım yolculuğunun ilk yıllarında kullandığı taş baskıları İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu için yeniden hayata geçiren tasarımcı, bu baskıları desenlerle buluşturarak bir moda tasarımcısı olarak kendi döngüsünü de “Ve-Da-Ha”ya yansıtıyor.

    Modern dansın en önemli isimlerinden Pina Bausch’un performans ve koreografilerinden, David Bowie imzalı müziklerden ve vintage moda reklamlarından ilham alan koleksiyonda, renk grupları kadınların farklı halet-i ruhiyelerini sembolize ediyor. Birleşme yeşille, aşk pembe ile, kuvvet kırmızı ile, mücadele tasarımcının vazgeçilmezi siyah ve beyaz ile, özgürlük ise bej ile tasvir edilirken güzellik ise kadının ta kendisiyle tanımlanıyor. Kadının bu döngüyü tamamlaması ise bir kutlama yemeği ile taçlandırılıyor.

    Farklı gruplarda aynı model elbiseyi, tulumu veya pantolonu farklı tavırlarda ve yorumlarda gördüğümüz koleksiyonda uzun silüetler ve nakış detaylı tasarımlar dikkat çekiyor. Özlem duygusunu simgeleyen desenlerin hem payetlerde, hem de farklı dokularda karşımıza çıkması ise bir diğer dikkat çeken öğe olarak öne çıkıyor. Asimetrik kesimler, yalın elbiseler ve parıltılarla beraber, Mehtap Elaidi İlkbahar/Yaz 2018 sezonunu renk, parıltı ve desenlerle kutluyor.

    Defilede ayakkabılar İnci imzasını taşıyor. Koreografi ve prodüksiyonu Öner Evez üstlenirken saç tasarımı Makas ekibine, makyaj ise NARS Cosmetics’in profesyonellerine ait. Podyum alanında yer alan şölen masasında ise Cantinery’nin ve A46’nın ve Beril Batur’un imzası var. Müzikler ise Selim Cenkel tarafından seçildi.

    Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) başkanı Mehtap Elaidi, 2003’ten beri uluslararası moda fuarlarına katılıyor. Büyük ilgi gören koleksiyonları Türkiye’de kendi mağazası dışında Brandroom, Gizia Gate, Midnight Express ve Wepublic’te, dünyada ise İtalya, Fransa, İspanya, Lübnan, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan, Çin ve Japonya gibi 19 ülkede, 50 ayrı noktada satışa sunuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.